Belediye
Giriş Tarihi : 31-08-2023 20:14   Güncelleme : 25-10-2023 23:39

ÇELİKHAN BELEDİYESİNİN SU MÜCADELESİ

Çelikhan ilçesinin yaşadığı içme suyu sorunun çözümü için Belediyenin yapmış olduğu çalışmalar sonuç vermeye başladı.

ÇELİKHAN BELEDİYESİNİN SU MÜCADELESİ

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, yapmış olduğu açıklamada;
6 Şubat asrın felaketi olarak bilinen Kahramanmaraş merkezli depremin Çelikhan ilçemizde yaşattığı tahribatların başında içme suyu sorunu geliyor.
Geçen Yıl ve ondan önceki yıl İlçemizde alt yapı çalışmalarını bitirmiştik. İçme suyu şebekelerini yeniledik. Kanalizasyon sistemini yeniden kurarak faaliyete geçirdik. Doğal gaz çalışmasını başlatıp, ilçenin büyük bölümüne vermiş, Ana yollarımızın asfaltını tamamlamış, ilçe halkımızın güzel yaşama kavuşması adına temel sorunları hal etmiştik. Ancak Deprem bizim yaptığımız çalışmalara çok büyük zarar verdi. Bu zararın en önemlisi de içme suyu sorunu oldu.
Deprem ile beraber Çelikhan ilçesinin Ana içme suyu kaynağı Şehmend kaynağı kurumuş, Karmkuk şebekesi heyelana maruz kalmış, şebeke bozulmuş, Beypınarı sistemi zarar görmüş vaziyetteydi.
Depremin bizlere yarattığı tahribat ile uğraşırken, diğer yandan da içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak için jeoloji ve jeofizik hocalarımız ile irtibat kurarak, sondaj çalışmalarına başladık. Tabi sondaj çalışmaları yaparken, bir yandan da Karmkuk ve Beypıarı’ında ola tesislerimizin onarımını yapıyoruz. Beypınarı tesisimizin kot farkı 250 metre ve 3500 metre dikey uzunluğu var. Burada ilçeye su veriyoruz. Ancak  çok büyük elektrik maliyeti var. Belediye Bütçesinin tamamını versek dahi yine tam kapasite  olmaz.  
İlçemizde toplamda 5 sondaj kuyusu vurduk. Bu kuyularda 3 tanesinde su çıktı. Su deposu arasında kot farkı var ama Beypınarı’a göre daha az.
Şu an İlçeye dönüşümlü su veriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde İlçenin tamamına sürekli su vermeye çalışacağız. Bunun için uğraş veren Milletvekillerimize, Valimize, Kaymakamımız, Abdullah Aslantürk’e , Devlet Su İşleri heyetine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Işık’a İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Can Erdoğan ve İl Genel Meclisi üyelerine ve emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ederim.

AdminAdmin