Röportaj
Giriş Tarihi : 25-03-2011 20:08   Güncelleme : 25-03-2011 20:08

Avukat Abdurrahman Tutdere Kimdir?

Adıyaman’ın sorunlarını bilenler sorunları çözebilir

Avukat Abdurrahman Tutdere Kimdir?

1976 yılında Adıyaman Merkez Bağlıca Köyünde doğdum. İlk ve Orta öğrenimimi Bağlıca ve Koçali ilköğretim okullarında Lise öğrenimimi Adana Atatürk Lisesinde tamamladım. 1993 yılında girdiğim Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesini 1997 yılında bitirdim. Bir yıllık Avukatlık stajımı tamamladıktan sonra askerlik nedeniyle Avukatlık mesleğine ara vererek 1999 yılında askere gittim.  Askerliğimi Tuzla Piyade okulundaki askeri öğrencilikten sonra Kırıkhan 9. Hudut Bölüğünde asteğmen olarak 2000 yılında tamamladım. 2001 yılında Adıyaman’da fiilen serbest avukatlığa başladım.

          Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman il gençlik kollarında 1998 yılında aktif siyasete başladım. 2004 yılında İl gençlik kolu kongresinde Gençlik Kolları Kurultayı delegesi seçildim. 28 Kasım 2004 tarihinde Ankara’da yapılan gençlik kolları 11. olağan kurultayında delege olarak görev yaptım.  2002 yılında yapılan il kongresinde il disiplin kuruluna seçilerek il disiplin kurulu başkanlığı görevinde bulundum. 2004 yılında yapılan İl kongresinde il yönetim kuruluna seçildim. 2004-2006 yıllarında Adıyaman Cumhuriyet Halk Partisi İl sekreteri olarak görev yaptım.  2008 yılında yapılan il kongresinde kurultay delegesi seçilerek 26-27 Nisan 2008'de, Ankara’da yapılan 32. Olağan Kurultay'da kurultay delegesi olarak görev yaptım.

          Bu görevlerim dışında, yapılan genel ve yerel seçimlerde partinin tüm seçim çalışmalarında aktif rol aldım.  Yerel ve genel seçimlerde partim Cumhuriyet Halk Partisi adına İl ve İlçe seçim kurullarında görev yaptım.    Defalarca il kongre delegesi ve ilçe kongre delegesi seçildim. İl ve İlçe kongrelerinde delege ve divan kurulu üyesi sıfatıyla aktif parti çalışmalarına katıldım.

           Kayıtlı bulunduğum Adıyaman Barosunda 2004 yıllında yönetim kurulu üyeliğine seçilerek 2004-2006 yıllarında yönetim kurulunda görev yaptım. 2008 yılında yönetim kuruluna ikinci kez seçildim. 2008-2010 yıllarında Baro genel sekreteri olarak çalıştım.  Ayrıca Adıyaman Barosu bünyesinde kurulan İnsan Hakları, Çevre ve Adli Yardım Komisyonlarına seçilerek bu komisyonlarda çeşitli görevlerde bulundum.

           Adıyaman’daki sivil toplum örgütleri ile iyi ilişkiler geliştirerek 2006 yılında İnsan Hakları (İHD) Adıyaman şubesinde yönetim kuruluna seçildim ve yönetim kurulunda çalıştım. Aynı zamanda derneğin genel kongresinde kongre delegesi olarak görev yaptım. Halen dernek üyeliğim devam etmektedir. Adıyaman da kurulan ve geniş bir üye kitlesi bulunan Kav derneğinin (Kav –Der ) üyesi olarak derneğin tüm çalışmalarında aktif görev aldım. Adıyaman Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ile Hacıbektaş Kültür Derneği üyesiyim. Halen bu dernekler ile Kav-Der, Adıyaman Kayatepe Derneği (Kay –Der)  ve Az –Der (Azikanlılar Derneğine )hukuki danışmanlık yapıyorum.

          Adıyaman’da 2010 yılının Ekim ayında kurduğumuz, Çelikhan, Yaylakonak, Kömür, Hasancık, Pınarbaşı ve Pınaryayla Belediyeleri ile Adıyaman Ziraat Odası, Çelikhan Ziraat Odası, Çelikhan Muhtarlar Derneği, Adıyaman Muhtarlar Derneği ve  çok sayıda sendika, sivil toplum örgütü ile köy ve mahalle muhtarının üyesi bulunduğu   Adıyaman’ın en büyük  ve aktif sivil toplum platformu olan Adıyaman tütün platformunun kurucusu ve sözcüsüyüm. Platformdaki bu görevim devam etmektedir. Platform içerisinde aktif çalışarak Adıyaman’da yaklaşık 100 bin tütün üreticisinin yaşamakta olduğu sıkıntıların giderilmesi için demokratik kamuoyu oluşturulması çalışmalarını bizzat yürüttüm. Bu kapsamında Çelikhan ilçesi ve köylerinde, Adıyaman merkez ve köylerinde çok sayıda toplantı organize ederek bu toplantılara konuşmacı olarak katıldım.  Adıyaman’daki yerel basın aracılığı ile çok sayıda basın açıklaması yaparak kamuoyu oluşmasını sağladım.

       Konu ile ilgili olarak Adıyaman’ın yerel televizyonu olan mercan TV’ de yayınlanan birden fazla canlı yayına katıldım. Adıyaman’ın tek ulusal kanalı olan ASU TV’.de canlı yayınlanan ulusal programlara tütün platformu sözcüsü sıfatı ile katılarak tütün üreticilerinin yaşamakta oldukları sıkıntıların giderilmesi ve yasal çözüm yolları hakkında açıklamalarda bulundum.

        Yaptığım çalışmalarla tütün üreticilerinin ve Adıyaman halkının yaşadığı sıkıntının kaynağının, iktidar partisinin 2008 yılında yaptığı yasal düzenleme ve hükümetin uyguladığı yanlış tütün politikası olduğunu tüm çıplaklığı ile ortaya koydum. Adıyaman halkında bu bilincin oluşmasını başardım. Yaptığım çalışmalar Adıyaman halkı tarafından büyük beğeni kazandı.  Çiftçilerimiz ile yürüttüğümüz etkin ve güçlü toplumsal muhalefet Adıyaman’da iktidar partisini köşeye sıkıştırdı.  Adıyaman yerelinde verdiğimiz mücadele kısa sürede TBMM de yankılandı. Bu mücadele 11.02.2011 tarihinde tütün ile ilgili 4733 sayılı yasanın 8.maddesinin kısmen değişmesi sonucunu doğurdu. Bu konuda etkin mücadelemi sürdürmekteyim.

         Cumhuriyet Halk Partisinde milletvekilliğine aday gösterilmem halinde Adıyaman’da yaratmış olduğumuz bu toplumsal hareket partimize doğrudan yönelerek çok büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca bu güne kadar Cumhuriyet Halk Partisine hiç oy vermemiş olan sağ ve sol seçmenden oy almamızı sağlayacaktır. Bunun dışında genç ve dinamik yapım ile emekli, memur, işçi, çiftçi, kadınlar ve gençler den yüksek oranda destek bulacağımı düşünüyorum.

          Partime uzun zamandan beri verdiğim hizmet ve emek nedeniyle adaylığım Adıyaman’daki parti tabanında büyük bir memnuniyet yaratacaktır.  Adıyaman’da Cumhuriyet Halk Partinsin oy deposu olarak bilinen ve siyaseten aşiret kesimi olarak tabir edilen her iki aşirette (kav-hıdsor) çok büyük bir desteğe sahibim. Bunun yanında tüm ilçelerde örgütle barışık yapım nedeniyle büyük destek görmekteyim.  Serbest avukat ve hukukçu kimliğim ile Adıyaman’da uzun yıllardan beri hizmet verdiğimden ayrı bir potansiyelim bulunmaktadır.  Geniş aile çevrem, çalışkan ve dürüst kişiliğim ile farklı siyasi eğilimlerden ve değişik kesimlerden oy alabilecek durumdayım. Ekonomik bakımdan etkin bir seçim kampanyası yürütecek durumdayım.

         Serbest Avukat olarak çok sayıda şirket, kooperatif, dernek, oda  ve sivil toplum örgütüne avukatlık ve danışmanlık yapmaktayım.

         Halen Anadolu Üniversitesi sosyoloji bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. Adıyaman’da Serbest Avukat olarak çalışmaktayım. Sınıf öğretmeni olan Emral Tutdere (Hamamcı) ile evliyim. 2 çocuk babasıyım.

 

 

 E-Mail: [email protected]

Adres: T. Reis Mah.105 sokak No:2 Kat:2-Adıyaman

 

 

AdminAdmin