Güncel
Giriş Tarihi : 14-12-2007 23:45   Güncelleme : 14-12-2007 23:45

Adıyaman Devlet Hastanesi Yeniliklere Doymuyor

Hastaneye gelen hasta veya yakınları yeni konulan cihazla hem kayıtlarını kendileri yapıp sıralarını alacak hemde istedikleri doktoru seçebilecekler. Polikliniklerin bulunduğu bina girişine konulan kiosk cihazı ile vatandaş herhangi bir görevliye ihtiyaç

Adıyaman Devlet Hastanesi Yeniliklere Doymuyor
Hastaneye gelen hasta veya yakınları yeni konulan cihazla hem kayıtlarını kendileri yapıp sıralarını alacak hemde istedikleri doktoru seçebilecekler. Polikliniklerin bulunduğu bina girişine konulan kiosk cihazı ile vatandaş herhangi bir görevliye ihtiyaç duymadan, T.C. kimlik numarasını girerek istediği servisten sıra numarası olarak muayeneye esas ön işlemlerini rahatlıkla yapabilecek. Yeni cihazın nasıl kullanılacağı ve hastalara getireceği kolaylıklar hakkında bilgi veren Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. H.Mehmet İNAN, polikliniklerinin daha modern bir hale geldiğini kaydetti.

İNAN, amaçlarının kiosk cihazı ile hastaların, herhangi bir görevliye ihtiyaç duymadan, istediği servisten sıra numarası alarak muayeneye esas ön işlemlerinin hasta tarafından yapılmasının sağlamak olduğunu ifade etti.

Hastaların hastane bankoları yerine doğrudan kendilerinin herhangi bir hastane görevlisinin yardımına ihtiyacı olmaksızın, bu cihazı kullanarak istediği poliklinik ve doktordan sıra numarası alabileceğini belirten H.Mehmet İNAN, “İşlem esnasında hastanın yapacağı işlemler arka planda saklanır. Eğer işlem başarı ile bitirilmiş ise, sıra numarası alan hastanın işlem kaydını ilgili tablolara yazar. Daha sonra hasta hangi poliklinikte ve hangi doktora muayene olmak istiyorsa onu bu cihazdan seçerek işlemini gerçekleştir. Böylece barkovizyonlar önünde yığılmanın önüne geçilmiş olacak” dedi. İNAN özellikle hastanın hangi doktora tedavi olmak istiyorsa bu cihazdan onuda seçebilecek olmasının önemli bir gelişme olduğunu da kaydetti. Dokunmatik ekranla T.C. Kimlik Numarasının yazılıp giriş yapılan cihazın ayrıca yanında bir personel vatandaşlara cihaz hakkında ve nasıl kullanılacağı konusunda yardım ediyor. Cihazın yeni yerleştirilmesi nedeniyle vatandaşlar şimdilik meraklı gözlerle izlemekle yetinirken ileride ihtiyaca göre yeni kiosk cihazlarının alınması planlanıyor.

Ayrıca kioks cihazına ilave bir program eklenerek hastaların bir ertesi güne randevu almaları sağlanabilecek.

AdminAdmin