Zerban,en gözde dinlenme yeri oluyor.

Bölge insanı dinlenmek için Zerban'ı seçiyor

Pınarbaşı - 01-07-2012 05:42

Zerban,en gözde dinlenme yeri oluyor.

-

 

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı Beldesinde bulunan Zerban mesire alanı yerli turistlerin uğrak yeri oldu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Çatısı olarak adlandırılan Çelikhan ilçesinde bulunan Zerban sıcak günlerde dolup taşıyor.

Özellikle Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya il ve ilçelerinden sıcaktan bunalanların uğrak yeri olduğu Zerban'da yapılan çevre düzenlemesiyle birlikte iyi bir potansiyele sahip olduğu belirtiliyor.

Pınarbaşı ve Çelikhanlı vatandaşlar, Zerban'a biraz daha özen gösterilmesi durumunda Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden insanların geleceği belirtildi. Zerban'a gelen ziyaretçilerin, Pikniklerini yaptıktan sonra çevreyi temizlemeleri gerektiğinde belirtiliyor.

Bölgedeki Alevi vatandaşlar için kutsal sayılan Zerban'a hafta sonu kafile halinde ziyaretlerin gerçekleştiğini belirten Pınarbaşılılar, Zerban'ın çevre düzenlemesinin bitirilmesi durumunda bu sayının çok daha artacağı ifade edildi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan,Zerban konusunda çalışmalarının sürdüğü ve Zerban'ın bölgenin turizm merkezi için en büyük aday olacağını ifade etti.

Çağlan  şunları kaydetti:

''Beldemiz sınırlarında bulunan ve Alevi vatandaşlarımız için kutsal sayılan Zerban'da geçen sene bir dizi çalışma yürüttük. Bu çalışmalarımız bu yılda sürecek. Zerban'ın turizme kazanması için belediye olarak elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.''dedi.

Haber:Mustafa Aloğlu

 

piknik.jpg 

 

DİĞER HABERLER
Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

03-03-2024 - Pınarbaşı

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

16-02-2022 - Pınarbaşı