Zabıta’dan Esnaf Denetimi

Çelikhan Belediyesi Zabıta Amirliği ,Ana cadde üzerinde bulunan esnafları bi,lgilendirerek çeşitli uyarılarda da bulundu.

Belediye - 26-08-2015 01:35

Zabıta’dan Esnaf Denetimi

Zabıta Amiri Mehmet Sağır, esnafın yoğun olarak bulunduğu Ana cedde de yaptığı bilgilendirmesinin ardından bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Çelikhan’ın 2 caddesinden biri olan ve ilçenin yükünü taşıyan cadde üzerinde bulunan esnaflarımızın kaldırım kullanımı konusunda zabıtalarımız bilgilendirme yapmıştır.

Kaldırım kullanımı Türkiye’nin her yerinde olan bir durumdur. Ancak Kaldırımı kullanan esnaflarımızın vatandaşlarımıza sıkıntı çıkartmayacak şekilde olmalıdır. Esnaflarımızın Kaldırım konusunda daha hassas davranmalarını istiyoruz. Belirli bölgelerde bulunan esnaflarımızın kaldırım kullanımı ile bazı bölgelerde olan esnaflarımız eşit koşullarda değiller. Caddelerimiz geniş olmadığı için bazı esnaflarımızın kaldırım kullanımı fazla bazılarınki az olabiliyor. Bu durum esnaf arasında yaptığımız ayrımdan kaynaklanmadığını halkımızın bilmesini istiyoruz.

Diyelimki caddenin dar olduğu bölgede esnaf  hiç kaldırımı kullanamazken caddenin geniş ve esnak olduğu bölgede esnafımız 1 metre kaldırımı kullanabilmektedir. Trafik akışına ve vatandaşlarımızın yaya geçişine engel teşkil etmesine müsaade etmeyueceğiz.

Zabıta ekiplerimiz 2 kez esnafı uyardıktan sonra hala kaldırım işgali devam ediyorsa, o zaman gerekli cezai müyideyi uygulayacağız.” Dedi.

 

Zabıtanın esnafı uyarması ve bilgilendirmesini olumlu karşılayan Esnaf odası başkanı Hüseyin Koç, Halkımızın sıkıntı çkmemesi gerektiğini belirteek, esnaflarımızın daha duyarlı olmasını istediklerini belirtti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!


 

DİĞER HABERLER
BELEDİYEDEN KAÇAK SU KULLANIMI UYARISI

BELEDİYEDEN KAÇAK SU KULLANIMI UYARISI

12-05-2024 - Belediye

MUHTARLAR İLE BELEDİYE EL ELE

MUHTARLAR İLE BELEDİYE EL ELE

09-05-2024 - Belediye