Yüzen ada manzaralı mesire alanı yapılıyor

Dünyada eşi benzerine az rastlanan Yüzen ada manzaralı mesire alanı faaliyete geçiyor

Kaymakamlık - 03-11-2013 02:49

Yüzen ada manzaralı mesire alanı yapılıyor

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde yapılacak olan “Çat barajı Rekreasyon projesi” hayata geçiriliyor.

Çelikhan Kaymakamlığı tarafından yapılan ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Adıyaman ve Malatya illerine hitap edecek olan Mesire alanı için çalışmalar başlatıldı.

Yapımı devam eden Çelikhan Malatya karayolunun bitirilmesi ile cazibe merkezi olacak mesire alanında birçok sosyal aktivite ve spor faaliyetleri yürütülecek.

126 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan tesisin tamamı 1350 bin liraya mal olması planlanıyor.

 İpek Yolu Kalkınma Ajansı 755 bin destek sağlarken, 595 bini eş finansman desteği ile yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığından 200 bin lira destek sağlandı.

Çalışmanın iki aşamalı yürütüldüğünü belirten Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren, projenin tamamlanması ile birlikte Çelikhan’ın yaz turizmi açısından önemli kazanım elde edeceğini söyledi.

Proje hakkında açıklama yapan kaymakam Dağdeviren şunları kaydetti:

“Çat Barajı rekreasyon projemizi hayata geçiriyoruz. İpek Yolu Kalkınma Ajansı 2013 mali programı çerçevesinde başvurduğumuz projemiz kabul edilmişti. Projemizin eş finansmanı ile alakalı kültür turizm bakanlığı gereken destek sağlandı. Şuan itibari ile çalışmalara başlandı. Ana hedefimiz çok daha büyük olmakla beraber şu anda halı hazırda alt yapı çalışmaları ile beraber, bir konuk evi,  giriş kulübesi, 19 kamelya olarak alanımızı hizmete açmayı hedefliyoruz.

Şu anda taş duvarlarımızla, kilitli taş çalışmalarımızla ve alan içi yollarımızla, her türlü faaliyetlerimizle birlikte çalışmalarımız sürüyor. İnşallah yılsonuna varmadan tesisimizi faaliyete açmayı planlıyoruz.”dedi.

Çalışmanın birinci bölümü için 450 bin lira harcanacağını ifade eden Kaymakam Ömer Dağdeviren, halı hazırda projenin 1/3’ünü tamamlayacaklarını söyledi.

Eş finansman sorunu çözüldüğü takdirde projenin bitirileceğini ifade eden Dağdeviren, Mesire alanının bölgenin en cazibe merkezi olacağını kaydetti.

Projenin ikinci aşamasında, Su sporları, Butik oteller, yüzen havuz gibi birçok çalışmanın yapılacağı da belirtildi.

 

Haber: Mustafa Aloğlu

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ!

 

 

 

DİĞER HABERLER
GENÇLİK MERKEZİ İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR

GENÇLİK MERKEZİ İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR

02-11-2023 - Kaymakamlık

Çelikhan Kaymakamı

Çelikhan Kaymakamı "Ali Cemal ALTINÖZ" Göreve Başladı

04-09-2023 - Kaymakamlık