Yardımlar Ulaştırıldı

Çelikhan’daki Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafında ilçede toplatılan malzemeler hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Anadolu Platformu’na ulaştırıldı.

Sivil Toplum - 24-01-2014 23:16

Yardımlar Ulaştırıldı

Platform adına bölgeye giden Platform sözcüsü Ekrem Gündoğar, Hasan Demirbağ ve Hamza Altındağ, manzara karşısında duygulanmanın anlamsız olduğunu ve adeta insanlığın yerlerde gezindiğini ifade ettiler.

Platform sözcüsü Ekrem Gündoğar yarımın yerine ulaştırılması nedeni ile yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi.

“Çelikhan’daki Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak Suriyeli mazlum kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Çelikhanlı hemşerilerimizin bizlere verdikleri gıda, giyim gibi insani yardım malzemelerini 19 Ocak 2014 tarihinde Reyhanlı’daki yardım deposuna ulaştırdık.200 koli gıda paketi ve yaklaşık 100 adet büyük çuval giyim malzemesi yardımı yapmış bulunmaktayız. Yardım malzemelerini teslim ettikten sonra mevcut durumu gözlemlemek için dost ve kardeş derneklerle beraber bir kısım malzemeyi Reyhanlı’daki Suriyelilere dağıttık. Suriyeli mazlum kardeşlerimizin mağduriyetini ve içler acısı halini maalesef bir daha gördük. Savaşın tüm acımasızlığını, insanların perişan halini oraya gidince daha iyi anladık. Evini barkını bırakıp bizim merhametimize, himmetimize muhtaç bir insanın çaresiz bakışlarının ne demek olduğunu, yardım konusunda daha çok duyarlı olmamızın ne kadar önemli olduğunu gördüm. Oradaki dağıtımı yapan kardeşlerimiz özellikle süt, çocuk maması, çocuk bezi ve gıda maddesi ihtiyacının çok fazla olduğunu, yardımların sürekliliğinin büyük önem arz ettiğini, özellikle kış aylarında mağduriyetin daha da çok olduğunu belirttiler. Ayrıca hangi yardım kuruluşu olursa olsun şayet kendileri yardım malzemelerini dağıtmak isterlerse kendilerine rehberlik edeceklerini söylediler. Halkımıza, yaptıkları yardımlardan dolayı platform adına çok teşekkür ederim. Bize gelen tüm yardım malzemelerini yerlerine ulaştırmak platformun öncelikli görevidir. Yardım süreci bu sıkıntılar bitene kadar devam edecektir. Tüm kardeşlerimizin bu konudaki hassasiyetlerinin devam edeceğini umuyorum.Allah kendilerinden razı olsun diyorum.”dedi.

 

 

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ 


DİĞER HABERLER
MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

23-02-2024 - Sivil Toplum

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

06-02-2024 - Sivil Toplum