Vekil Yetiş’ten AGAD’a Ziyaret

Çelikhan Devlet hastanemizin sorunlarını aktardık.

Cemiyet - 15-04-2013 23:59

Vekil Yetiş’ten AGAD’a Ziyaret

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyetini ziyaretinde basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunup, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Meclis çalışmalarından fırsat buldukça Adıyaman’a geldiğini ve bir dizi ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Vekil Murtaza Yetiş; “Adıyaman’a geldiğimizde mahallelerimize, esnafımıza, ilçelerimize ve basın kuruluşlarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Bugünde Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyetini ziyaret etme fırsatımız oldu. Değerli başkan İbrahim Aslan’a, Yönetim Kurulu üyelerine ve bizzat ilçelerden gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Basın, toplumun sesi ve kulağı olduğu için basınımızla yakın bir diyalog içerisinde olmamız da önemli bir durumdur. Adıyaman’da gerek cemiyet anlamında gerek yazılı ve görsel basın anlamında çok ciddi organizasyonlar ve kuruluşlar var. Bu bir anlamda Adıyaman basın ve medyasının gücünü de gösteriyor” dedi.

Çözüm süreciyle birlikte Türkiye’nin ikinci baharını yaşadığını belirten Vekil Yetiş; “İkinci baharı yaşadığımız şu günlerde çözüm süreciyle birlikte özellikle Adıyaman’ın merkezindeki yönetimin çok daha kurumsallaşacağına inanıyorum. Belki önümüzdeki dönemde anayasal bir kurum ve anayasal biri güvence altına alınarak yönetim tarzının ülkemizin önünün daha da açılacağını öngörebiliriz. Buna Adıyaman’ın da hazırlanması gerekiyor, ülkenin de hazırlanması gerekiyor. Bez bir anlamda yerel yönetim mantığını bir anlamda geliştirmek düşüncesi içerisindeyiz. Bir taraftan yerelde medyamızın daha da güçle olmasını sağlamak durumundayız. Bir taraftan da yerelde görev yapan yöneticilerimizin, STK’larla birlikte o ilin sorunlarını üzerinde tartışabilmek ve ili ortaklaşa, beraberce yönetebilmek kültürünü kazanmak için yöneticilerin ve STK’ların daha da açık olmalarını sağlamak durumundayız. Örneğin Türkiye’de yerel yönetimler açısından şuan ki mevcut yönetim kapsamının çok daha fazlasını devri düşünülmüştür. Ancak sayın başbakanımızın da yerel yönetimden gelerek başbakan ve lider olması sebebiyle buna çok açık olduğunu biliyoruz. Ancak buna belki yöneticilik profilimiz belki bugüne kadar ki yönetim anlayışımız yeterince hazır mı değildi bilemiyorum, bir türlü bu süreci hepimiz olgunlukla karşılayıp alamadık. İnanıyorum ki önümüzdeki süreç bir anlamda aslında Türkiye’nin yeniden normalleşmesi, Cumhuriyetin o kuruluş dönemlerindeki ruhuna yeniden dönmesi adına da bir süreci yaşayacağız. Bu süreç ile birlikte de zannediyorum artık ülkenin çok daha fazla tartışılıp yeniden yönetimini sağlayacak yeni açılımlarda gelecektir. Bu anlamda medyamızın da önemimi yadsımamak gerekir.” Dedi.

Adıyaman’da son yıllarda güzelliklerin yaşandığını önümüzdeki aylarda ise çok güzel etkinliklerin yapılacağını belirten Vekil Yetiş; “Bu son dönemde bu çerçevede yoğun örnekler de görmeye başladık. İlimiz de aile ve sosyal politikalar bakanlığımızla ortak bir protokol imzalayarak, yürütecekleri Adıyaman Çocuk Merkezi açılışı yapıldı. Bu merkeze ruh vermek, ona ince dokunuşlar yapabilmek kendi yerel iklimine göre sevk ve idare edebilmek o yereldeki ona uygun  sivil toplumun gücüyle mümkün. Adıyaman suistimallerin çok az olduğu bir il olmakla birlikte bizim isteğimiz çocuklarımızın eğitimi. Daha ciddi daha üretken, daha verimli bir gençlik yetiştirmektir hedefimiz. Bu çerçevede bu yılda çocukların bütün siyasi kanadı, bürokrasi kanadı, sivil toplumun zaten bu konuda uzun zamandır bir duyarlılığı vardı, eğitim yılı ilan etmeye çalıştık ve şuana kadar yaptığımız çalışmalarla 40’ın üzerinde okulun yatırım programına alınmasını temin ettik. İnşallah taleplerini yazdığımız eğitim kampusu ile ilgili de güzel bir netice elde edebilirsek Adıyaman’ımızın eğitim açığını çok ciddi anlamda gidermiş olacağız. Yine geçtiğimiz günlerde sahabe sempozyumunun yapılması, ve önümüzdeki günlerde orada yapılacak külliyenin temel atma törenin yapılması, ümit ediyorum ki Eylül ayı gibi Kommagene tanıtım günlerinin yapılacak olması yine Haziran ayında Adıyaman tanıtım günlerinin uzun bir aradan sonra Ankara AKM’de yapılacak olması, bütün bunlar Adıyaman’ı tanıtım anlamında önemli bir ayağını teşkil ediyor. Bu tanıtım aşamasında medyanın çok çok önemini göz ardı etmeden önümüze koymamız geriyor. Belki buna dönük de Adıyaman’ın medya da temsil edilen kuruluşların, ülke çapında daha etkin bir pozisyona gelmesi bu yönüyle de çok önemli olacaktır. Bu anlamda cemiyetlerin birlikte kurmuş oldukları federasyonların etkin bir rol alabilmesi, belki bu nokta da ulusal yayın yapan görsel basın sayısının artması gibi bir takım çalışmalarla Adıyaman’ın etkinliğini ve tanıtımını artırmak mümkün olacaktır. Bu çerçeve de medyamızın, arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ümit ediyorum ki beraberce şehrimizi yönetme adına Adıyaman’ımızın sorunlarını tek tek aşma fırsatını bulacağız. Mayıs ayı içerisinde yapılacak GAP gençlik festivali ile birlikte ilimize birçok ilden, çok sayıda gencimizi misafir etme imkanı bulacağız. Yine önümüzdeki günlerde YÖK yönetim kurulunun bir toplantısını Adıyaman’da yapacak olması önemli bir olaydır. Böyle her sektörün, her alanın artık Adıyaman’ı alternatif olarak değerlendirdiği, Adıyaman’a mutlaka gitmeliyiz denilebildiği bir şehir olmamız gerekiyor. Bu yönüyle medyamızın hem şehrimizin eksiklerini, ulaşması gereken noktalara için atacağı adımları ortaya koyması, hem de güzelliklerini herkese anlatması yönüyle çok fonksiyonu var. Biz de bu görevlerini, fonksiyonlarını daha güzel ifade edebilmeleri adına yanlarındayız.” Şeklinde konuştu.

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan; “Cemiyetimize nezaket ziyaretinde bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, gençlik kolları başkanı ve değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Adıyaman’ımızın bugüne kadar hep söylediğimiz gibi geri kalmışlığı, sorun ve sıkıntıları vardı. Sayın vekillerimizin, siyasilerimizin, seçilmişlerimizin, atanmışlarımızın, birlik beraberlik içerisinde hareket ettiklerinde Adıyaman’ın daha iyi bir yerlere gelebileceğini ifade ediyorduk. Sayın vekilimizin söylediği gibi Adıyaman ilimizin kalkınması için yapılacak olan, toplantılar, paneller buna benzer organizasyonlar, Adıyaman’ın ilerisi için daha iyi bir ivme kazanacaktır. Özellikle sahabe külliyesinin hem yatırım olarak, hem de inanç turizmi açısından dışarıdan gelecek 10 binlerce insanın Adıyaman iline katkıları tartışılmazdır. Bizde bu konuda sayın vekilimizin bu konuda şahsi çabalarından dolayı ayrıca biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Adıyaman ilinin kalkınması için verecekleri her türlü çabanın, çalışmanın yanında olduğumuzu daha önce de ifade etmiştik, bundan sonraki süreçte de yanlarındayız. Adıyaman yerel medyası olarak seçilmişlerimizin Adıyaman’ın kalkınması için yapacakları çalışmalarının daha da artırılması, tek başına iktidar olan AK Parti’ye çevre illere nazar çok fazla oy veren Adıyaman’a daha fazla önem verilmesini istiyoruz. Bundan sonraki çaba ve emeklerinin bu yönde olacağı kanaatindeyiz.” Dedi.

 

DİĞER HABERLER
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

15-04-2018 - Cemiyet

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

12-12-2017 - Cemiyet