“Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Yaşayacaktır”

AGAD Başkanı Aslan’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajıAGAD Başkanı İbrahim Aslan:“Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Yaşayacaktır”

Cemiyet - 29-08-2012 17:48

“Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Yaşayacaktır”

Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Aynı onurla, bitmez gururla, dinmez heyecanla, 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun" dedi.

Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos’un, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adı olduğunu söyledi. 30 Ağustos’un, Atatürk'ün önderliğinde girişilen kahramanlıklar ve fedakarlıklarla dolu Kurtuluş Savaşı'nın zaferle taçlandırılması, Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesi olduğunu kaydeden Aslan, 30 Ağustos ile yıllar süren milli mücadele tarihinin sonunda ulaşılan üstün başarının, yüzyıllardır adım adım dünyayı parselleyen sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi ve aldıkları en kesin cevap olduğunu vurguladı. Aslan şunları söyledi: “30 Ağustos Zaferi ile büyük milletimiz, şekillenmeye başlayan Dünya'da kendisine dayatılan coğrafyayı kılıcının ucuyla itmiş, dönemin güç dengeleri arasında şehit kanıyla çizdiği vatanına kavuşmuştur. Zaferle sonuçlanan bu asil mücadele nasıl Anadolu'nun senedi olmuş ise, yine Ağustos ayında kazanılan 1071 Malazgirt Zaferi de Anadolu'nun Türklere müjdelenmesidir. Bu tarihten sonra Anadolu İnsanı, yüksek yönetme yetenekleri, insan sevgileri, dini hoşgörüleri ile Anadolu'yu vatan yapabilmişlerdir. Bu yıl Ağustos ayında, Zafer ayımızda milletçe derin üzüntüler yaşadık. Terör olaylarının sivil vatandaşlarımıza kadar uzandığı bir dönemi yaşıyoruz. Ülkemizde fitne tohumları ekilmeye çalışılıyor. Bu topraklar bin yıllık kardeşliğin yaşandığı bir vatandır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Minarelerimizden her gün okunan ezan sesleri ve ay yıldızlı bayrağımız altında kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bunu hiç kimse bozamayacaktır. Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk'ün mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğünü perçinlediği ve dünyaya kabul ettirdiği bu çok anlamlı Zaferin yıldönümünde, bugün millet olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımızın olduğu bir gerçektir. Büyük Türk milletinin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, 30 Ağustos Zafer bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

 

DİĞER HABERLER
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

15-04-2018 - Cemiyet

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

12-12-2017 - Cemiyet