Tuncay Okutan Hemşerilerini Coşturdu

Türkülerin son zamanlardaki prensi Adıyamanlı sanatçı Tuncay Okutan, Demokrasi Parkı’nda konser verdi.

Magazin - Sanat - 16-08-2012 20:20

Tuncay Okutan Hemşerilerini Coşturdu

Adıyaman Belediyesi’nin “Ramazan Etkinlikleri” programı kapsamında gerçekleşen konsere AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Demokrasi Parkı’nı dolduran hayranlarına bir birinden güzel eserlerini okuyan sanatçı Okutan, yedi bölgenin seçkin eserlerini yoğun tezahüratlar eşliğinde peş peşe keyifle okudu. Programda, Türk halk müziği sanatçısı Tuncay Okutan’nın seslendirdiği birbirinden güzel parçaları dinleyen müzikseverler, keyifli dakikalar geçirdi. Yaklaşık 2 saat süren konserde, hareketli parçalarla coşan müzikseverler yerinde duramadı. Özellikle gençlerin, hareketli parçaların okunmasıyla birlikte müziğin ritmine ayak uydurmaları, gönüllerince eğlenmeleri gözlerden kaçmadı. Bazı gençler ise, konser boyunca sanatçı Okutan’ı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı.

Konserin sona ermesiyle birlikte sahneye çıkan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bugüne kadar 29 farklı etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Büyükaslan; “Etkinliğimizin kimisini Demokrasi Parkı’nda, kimisini farklı mahallelerde yaptık. Yaptığımız programlar kapsamında konser, konferans, çocuk oyunları, şiir ve söyleşi dinletisi gibi birçok etkinliklere yer verdik. Programların tümüne vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Demokrasi Parkı her akşam doldu taştı. Ayrıca parkın içine daha önce kurduğumuz çadırı da sökerek, yerine daha modern bir etkinlik platformu yaptık. Güzel bir sahne oluşturduk. Ramazan etkinlikleri ilk defa bizim dönemimizde başladı. Geleneksel hale getirdik. Etkinliklerimizi her Ramazan’da olduğu gibi, bundan sonraki Ramazanlarda da devam ettireceğiz.

Bu akşam 2 farklı etkinlik düzenledik. Birisini Demokrasi Parkı’nda, diğerini Ak konutlarda yaptık. Ak konutlardaki programımız çocuklara yönelikti. O bölgedeki çocuklarımıza farklı bir atmosfer yaşattık. Bu akşam en son programlarımızı tertip ettik. İnşallah seneye yeniden devam ederiz. Bu vesile ile Tuncay Okutan’a bu güzel konserden dolayı teşekkür ediyorum. Güzel bir ses, güzel bir yorum, kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra sahneye davet edilen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Başkan Büyükaslan adına sanatçı Okutan’a bir demet çiçek takdim ederek, performansından dolayı tebrik etti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Tuncay Okutan’ın sesi kadar kişiliğinin takdiri hak ettiğini belirtti. Metiner, Adıyaman’ın birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yaşayan insanların yaşadığı bir yer olduğunu belirterek, Karapınar da Alevi vatandaşların evlerine yapılan işaretler, Malatya Sürgü’de sahurda davulcu ile Alevi bir ailenin girdiği ve ulusal medyaya yansıyan insanları kin ve nefrete sevk eden ayrımcılık tohumlarının oluşturulmaya çalışıldığı havaya vurgu yaparak "Alevi vatandaşlarıma miskali zerre kadar bir zarar gelirse bizi karşılarında bulurlar, ayrıca Sünni ve gayri Müslim kardeşlerimizin de başına da bir olumsuz durum gelirse aynı şekilde ve sertlikte bizi karşılarında bulurlar. Adıyaman yıllardır alevi ve Sünni vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içinde yaşadığı, ayrılık ve nifak tohumlarının canlanmasına yer bulamadığı bir ilimizdir. Bizler et ile tırnak gibi değil, bizler bir damardan akan kan gibiyiz. Hiç kimse bizi birbirimize düşürmeye kalkmasın. yoksa bizi karşılarında bulurlar" dedi.

 

DİĞER HABERLER
SERGİ VE KİTAP TANITIM ETKİNLİĞİNE DAVET

SERGİ VE KİTAP TANITIM ETKİNLİĞİNE DAVET

07-09-2022 - Magazin - Sanat

FOTOĞRAFLARIN DİLİYLE ADIYAMAN-2 FOTOĞRAF SERGİSİ

FOTOĞRAFLARIN DİLİYLE ADIYAMAN-2 FOTOĞRAF SERGİSİ

30-11-2018 - Magazin - Sanat