Suriye'ye Bir Kamyon Yardım.

Çelikhan'da ki Sivil Toplum Kuruluşlarından Suriye'de ki mazlum halka bir kamyon dolusu yardım

Sivil Toplum - 20-01-2014 02:52

Suriye'ye Bir Kamyon Yardım.

İlçedeki bütün sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan ve ''Çelikhan, Suriye halkı ile el ele'' sloganı ile hareket eden sivil toplum kuruluşları Suriye halkına bir kamyon dolusu çeşitli malzeme gönderdi.

Geçen yıl 9 kamyon gıda, ilaç, giyim gibi malzemeleri Suriyeli mültecilere ulaştıran platform, yardımların devam edeceğini söyledi.

Platform sözcüsü Ekrem Gündoğar, Çelikhan halkının çok üst düzeyde yardımda bulunduğunu ve Çelikhan halkının yardımsever tutumlarından dolayı onlara minnettar olduğunu söyledi.

Gündoğar sitemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
''Geçen yıl Ekim ayı sonlarında başlattığımız ''Çelikhan, Suriye halkı ile el ele '' kampanyası kapsamında bugüne kadar 9 kamyon gıda, ilaç ve giyecekten oluşan malzemeleri Suriye halkına ulaştırdık. Yardımlarımızı Anadolu Platformu aracılığı ile sınırın öte yanına ulaştırıyoruz. ''dedi.

Suriye'de kendi halkını bombalayan Esad zulmü sadece Suriyeli kardeşlerimize karşı bir eylem olmadığını belirten Gündoğar, Uluslararası güçlerin Türkiye'nin bu bataklıkta tükenmesini istediklerini de iddia etti.

Gündoğar açıklamasını şu sözlerle bitirdi:
''Suriye'deki bu olay Suriye halkına zulüm yapıyor. Dış güçler ise Suriye halkını destekleyen Türkiye Cumhuriyeti hükümetini sıkıştırmak ve zor durumda bırakmak için bugüne kadar müdahalede bulunmamışlardır. Türkiye vatandaşları olarak bizler bunun farkındayız. Amacımız Suriye halkını Eset zulmüne karşı zafer kazanmalarını sağlamaya yardımcı olmak, Ülkemizin de uluslararası arenada başarılı olmasını sağlamaktır. Allah'ın izni ile bugünleri göreceğiz.''dedi.

Yardım aracı Çelikhan belediyesi tarafından tahsis edildi.

Toplatılan malzemeler Reyhanlı’ya gönderilerek burada bulunan Anadolu Platformu yetkililerine teslim edilecek.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ!

DİĞER HABERLER
MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

23-02-2024 - Sivil Toplum

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

06-02-2024 - Sivil Toplum