Suriyeli mülteci çocuklara yardım çağrısı

Çelikhan Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu Suriye gündemi ile toplandı.

Sivil Toplum - 16-12-2013 05:51

Suriyeli mülteci çocuklara yardım çağrısı

Çelikhan ilçesinde geçen yıl kurulan ve Suriye’ deki mültecilere yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Çelikhan Yardımlaşma ve Dayanışma platformu Suriye gündemi ile toplandı.

Çelikhan, Eğitim Kültür ve Yardımlaşma derneğinde bir araya gelen, İlçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan yardımlaşma ve dayanışma platformu üyeleri görev değişimi yaparak Suriye’deki mültecilere tekrardan yardım toplama kararı aldılar.

Çelikhan, Eğitim Kültür ve Yardımlaşma derneği başkanı Abumüslüm Çakmak’ın yaptığı platform sözcülüğü görevini Çelikhan İlim yayma derneği temsilcisi Ekrem Gündoğar’a devir edildi.

Platformun muhasebe kayıtlarını Diyanet Sen ilçe temsilcisi Hasan Demirbağ’ın yapacağı platform hakkında bir açıklama yapan Platform sözcüsü Ekrem Gündoğar, platform olarak Suriye’deki savaş mağdurlarına yardım toplayacaklarını söyledi.

Gündoğar açıklamasında şunları kaydetti:

“ Son zamanlarda Suriye’den gelen sesler bizlerin yüreğini burkmaktadır. İç savaşın yaşandığı Suriye’de dini mezhebi ne olursa olsun mazlum insanlar ve çocuklar katlediliyor. İlçemizdeki bütün Sicil toplum Kuruluşu temsilcilerinden oluşan, Çelikhan Yardımlaşma ve Dayanışma platformu olarak buradaki mazlumlara yardım etme çalışmamızı tekrardan başlatma kararı aldık. İnşallah yardımlarımızla fayda sağlamaya çalışacağız.” dedi.

 

Haber:Mustafa Aloğlu

DİĞER HABERLER
MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

23-02-2024 - Sivil Toplum

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

06-02-2024 - Sivil Toplum