Sucu ailesinin yaşam mücadelesi

Balıkburnu’nda gariban bir aile yaklaşık 10 gündür derme çatma bir çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Pınarbaşı - 14-05-2013 05:12

Sucu ailesinin yaşam mücadelesi

 Balıkburnu'nunda yaşayan 3 çocuk babası Abidin Sucu, ailesiyle birlikte derme çatma naylon çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Balıkburnu'nda ikamet eden Sucu, kiracı olduğu evden çıkarılınca çaresizlik içerisinde çadırda yaşamaya başladı. Son günlerde yoğun şekilde yağan yağmur’a rağmen 3 çocuğu ile birlikte yaşam mücadelesi veren Abidin Sucu, yardım beklediğini söyledi.

Daha önce İlçe Kaymakamına gittiğini ve kendi durumunu anlattığını ifade eden Sucu gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Uzun bir zamandır köyümüzde bir evde kalıyordum. Ev sahibinin arazisinde rençperlik yapıyordum. Hem de onun evinde kalıyordum. Geçen yıl ev sahibi benim evi boşaltmamı istedi. Benimde evim yok. Köy yerinde boş evde yok. Çaresizlik içerisinde evi boşalttım ve Çadırımı kurarak burada yaşamaya başladım. 3 çocuğum ve eşimle birlikte bu çadırda yaşıyorum. Kaymakama gittim. Bana çadır vermelerini istedim. Onlarda çadır veremeyeceklerini ve ev bulması Halide kira yardımında bulunacaklarını söylediler. Köy yerinde boş ev yok. Ne yapabilirdim. Çadırdan başka şansım yok. Havaların düzelmesi ile birlikte babamdan kalan 1 dönümlük arazide bir ev yapmaya çalışacağım. Yetkililerden yardım bekliyorum.”

Haber: Mustafa Aloğlu

cadirli-ev-(3).jpg

cadirli-ev-(2).jpg

cadirli-ev-(1).jpg

DİĞER HABERLER
Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

03-03-2024 - Pınarbaşı

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

16-02-2022 - Pınarbaşı