Stk’lardan Vali Mahmut Demirtaş’a Bilgilendirme

Çelikhan’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve Mahalle muhtarları Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek Karmkuk içme suyu konusunda bilgilendirme yaptılar.

Sivil Toplum - 12-01-2015 12:21

Stk’lardan Vali Mahmut Demirtaş’a Bilgilendirme

Sivil toplum kuruluşları adına platform sözcüsü Abumüslüm Çakmak, Karmkuk içme suyu süreci ile ilgili olarak stk’ların yaptığı çalışmaları Vali Mahmut Demirtaş’a anlatarak, Vali Demirtaş’ın sürece müdahil olmasını ve bu sorunun kısa süre içerisinde çözülmesini istedi. Karmkuk içme suyunun Çelikhan için bir zaruret olduğunu ifade eden Çakmak, Çelikhan’a cazibe ile gelebilecek tek suyun bu kaynak olduğunu bununda hem idari hem de mahkeme yolu ile verildiğini söyledi.

Köylülerin hiçbir şekilde mağdur edilmediğini ifade eden Çakmak, Çelikhan’ın köyleri ile bir bütün olduğunu ve olaya bu bağlamda yaklaştıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce İstenilmeyen bir olay yaşandığını ve bu olayda bir köy korucunun şehit birinin ise yaralandığını da belirten Çakmak, bu olayların bir daha yaşanmaması için devletin en üst noktası olan Sayın Vali Mahmut Demirtaş’tan insiyatif almalarını istediklerini kaydetti.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, devlet olarak sürecin her noktasında olduğunu ve her türlü önlemin alınması hususunda gerekli birimlere talimatların verildiğini söyledi.

Köylülerin bir takım endişeleri olduğunu ve devlet olarak köylülerimizin endişelerinin giderilmesi için çalışmaları yürüttüklerini de ifade eden Vali Demirtaş, Ortaya yeni mağduriyetler yaratmadan sorunun çözülmesi için çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.Ortada bilgi kirliliğinin çok olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Demirtaş, STK’ların bu tür bilgilendirmelerini önemli bulduğunu ve tüm taraflarla bu görüşmelerin yapılması gerektiğini de ifade etti.

 

 

DİĞER HABERLER
MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

23-02-2024 - Sivil Toplum

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

06-02-2024 - Sivil Toplum