“Sivil Toplum Baskı Grubu Olmalıdır”

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve TOÇ Bir Sen Genel Başkanı Günay Kaya, bir konferans vermek üzere Adıyaman'a geldi.

Sivil Toplum - 13-04-2014 13:40

“Sivil Toplum Baskı Grubu Olmalıdır”

 

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa çok sayıda davetli ve Memur-Sen üyeleri katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman İl Başkanı Gaffari İzci şunları söyledi:

“Davetimize icap ederek ilimize gelen Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya’ya ve Toç-Bir-Sen Genel Başkan Yrd. Nail Süngü’ye teşekkür ediyoruz. Toç-Bir-Sen Adıyaman İl Başkanı Sayın Faysal Ünsal’a ve yönetim kuruluna bu organizasyondan dolayı Memur-Sen adına teşekkür ediyorum. İlçelerden katılım sağlayan dostlarımız başta olmak üzere Memur-Sen camiasına yaptıkları sendikal çalışmalarla sendikamızı yetkili kılan Memur-Sen camiasına teşekkür ediyorum.

Üniversitemiz Sayın Rektörüne ve Genel Sekreterine, İl Müdürlerimize, Siyasi Parti ve Sivil toplum Kuruluşlarımızın başkan ve yönetimlerine ve siz değerli tüm katılımcı dostlarımıza aramızda olduğunuz için hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum.

Değerli dostlar, Sivil Toplum, Türkiye’de ve bütün dünyada her geçen gün ciddi bir gelişme trendi göstermektedir. Bu minval üzere Sivil Toplum Kuruluşlarının amacı, önemi ve fonksiyonlarını bizlerle paylaşmak üzere söz çok kıymetli Genel Başkanıma bırakıyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve TOÇ Bir Sen Genel Başkanı Günay Kaya konuşmasında Sivil Toplum’un önemine değinerek şunları söyledi:

“Dünya siyaset bilimcilerine göre sivil toplumun olmazsa olmaz beş temel kriteri vardır. Birincisi, Sivil Toplum özerk olmalıdır. Devlete bağımlı ve kamu gücüne bağlı sivil toplum faaliyeti yapılamaz. Çükü sivil toplum devlet alanı dışında örgütlenen yapılardır. İkincisi, Sivil toplum birey ve toplum açısından gönüllük esasına göre yapılmalıdır. Üçüncüsü, heterojen bir toplum yapısına sahip olunmalıdır. Homojen bir toplumda Sivil Toplum olamaz. Katılımcı ve ilerici bir toplum güçlü bir sivil toplum demektir. Dördüncü olarak örgütlülük diyebiliriz. Toplumun örgütlenebilmesi için de özgürlük ve herkes için hukuk olmalıdır. Yasaklar ve keyfi uygulamaların olduğu bir toplum örgütlenemez. Beşincisi, Sivil Toplum’un baskı grubu olmasıdır. Talep, beklenti ve çıkarları için mücadele verirken, yanlış ve yasakları engellemek için bir duruş sergilemelidir. Doğrunun yanında yanlışın karşısında dururken, bu konuda baskı unsuru olmalıdır.”

 

Konferansın sonunda günün anısına Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya’ya plaket verildi.

DİĞER HABERLER
MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

23-02-2024 - Sivil Toplum

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

06-02-2024 - Sivil Toplum