Pınarbaşılılar için tarihi Gün

Pınarbaşı kasabasında Cem Evi temeli atıldı.

Pınarbaşı - 18-08-2013 18:27

Pınarbaşılılar için tarihi Gün

Temel atma töreninde konuşan Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, Pınarbaşı’nın tarihi bir gün yaşadığını söyledi.

Pınarbaşı’nın Adıyaman ve bölge Alevileri için çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Çalğan konuşmasında şunları kaydetti:

“ Pınarbaşı beldemizde bugün tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Yıllardır belde olmasına rağmen ve yıllardır çeşitli yöneticiler gören bu beldede yaşayan halkın tamamına yakınının Alevi olması dikkate alınmamış ve bu insanlar için bir cem evi yapılmamıştır. BDP belediyesi olarak bugüne kadar halkımıza hizmet ettik. Halkımıza hesap verdik. Bugün ise Alevi inancının rahatlıkla yaşatılması için Cem evi temeli atıyoruz. Cem evi yaptırma derneğimizle birlikte kısa zamanda bu ibadethaneyi bitireceğimize inanıyorum. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Pınarbaşı belediyesinin Türkiye’de ki en borçsuz birkaç belediyeden biri olduğunu kaydeden Çalğan, hesap verebilirlilik açısından da Türkiye’de ender belediyelerden biri olduğunu söyledi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, Cem evi yaptırma derneği Başkanı Aziz Çakmak ve Alevi Dernekleri başkanları birer selamlama konuşması yaptılar.

 

Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, Bir Bulamlı ve bir ailevi olarak hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını ifade etti.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan’ın çok ama çok çalıştığını ve kendisine teşekkür ettiğini belirten Büyükşahin, Bulam’ın bu tarihi gününde burada bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Bulam’ın Aleviler için önemine değindi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Bulam Semah ekibi semah döndü. Konuklara Zerban alanında ikramda bulunuldu.

3 bin kişilik hazırlanan lokmanın dağıtımını Pınarbaşı gençliği yaptı.

 

Pınarbaşı Kurudere mahallesinde yapılan Cem evinin temel atma törenine BDP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çağlan, Adıyaman ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, BDP Malatya ve Adıyaman il başkanları, BDP Çelikhan ilçe Başkanı Veysel Demirci, CHP ilçe başkanı Kamber Sucu,Ak Partili İl Genel Meclisi üyesi Abuzer Açıkgöz Alevi dedeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber: Mustafa Aloğlu

 

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ


 

DİĞER HABERLER
Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

03-03-2024 - Pınarbaşı

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

16-02-2022 - Pınarbaşı