Pınarbaşı Ortaokulu'ndan yapmacık bir eylem

Pınarbaşı Ortaokulunda yapmacık bir kampanya başlatıldı.Kitap öyle mi okunur? Dünyanın neresinde görülmüş böyle kitap okumalar

Eğitim - 09-04-2015 08:13

Pınarbaşı Ortaokulu'ndan yapmacık bir eylem

Pınarbaşı Ortaokulunda “başarılı ve erdemli birey” projesi kapsamında tüm öğrenciler ve çalışanlar öğle arası giriş saatlerinde önce okulun bahçesinde kitap okudular.

Pınarbaşı Ortaokulu bundan böyle her öğrencinin çantasında birer kitap olması gerektiğini aktaran Okul Müdürü Yusuf Bakırcı, hem öğrencilerin hem de toplumun okuma alışkanlığını geliştirmesi amacıyla böyle bir kampanya başladıklarını ifade etti.

Bakırcı, okulda kitap okuma kampanyası çerçevesinde öğrencilere kaliteli bir eğitimin verilmesi için her hafta 2 veya 3 günde bir uygulamalı olarak okul bahçesinde bu çalışmanın tekrarlandığını söyledi.

Bakırcı, aynı şekilde okulda yapılan okuma kampanyası çerçevesinde öğrencilerin okuma azminin gelişmesi ve okuma alışkanlığında farkındalık oluşturulması için çalışmalara başladıklarını belirterek, “Okuma kampanyası için emeği geçen okul öğretmenlerine ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.
 

Bazı öğrenci velileri ise duruma tepki göstererek böyle bir etkinliğin anlamsız olduğunu ve gösterişe yönelik bir hamle olduğunu söylediler.
Projenin adının erdemli birey olduğunu bu davranışta erdemliliğin nerede olduğnunun sorgulanması gerektiğini belirtttiler.
İlgililerin bu yönteme dur demesi gerektiğini kaydeden bazı öğrenci velileri, çocukların oturarak rahatça kitap okunmasının sağlanılması gerektiğini elirttiler.

 

DİĞER HABERLER
Çelikhan Cumhuriyet Ortaokulundan Tarihi başarı...

Çelikhan Cumhuriyet Ortaokulundan Tarihi başarı...

28-04-2024 - Eğitim

AK Parti Milletvekili Dr. İshak Şan’dan Öğretmenler Günü mesajı

AK Parti Milletvekili Dr. İshak Şan’dan Öğretmenler Günü mesajı

24-11-2023 - Eğitim