Pınarbaşı Belediyesinden Aşure etkinliği

Hesap veren belediye aşure etkinliğinde yine hesap verdi.

Pınarbaşı - 01-12-2012 06:39

Pınarbaşı Belediyesinden Aşure etkinliği

Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı Belediyesi Aşure etkinliği gerçekleştirdi.

Pınarbaşı Kalkındırma derneği Başkanı Nurettin Çalğan’ın sunuculuğunu yaptığı programda konuşan Belediye Başkanı Çağlan,Muharrem ayı nedeni ile Zerban meydanında 3.cü ''Aşure günü'' etkinliğini gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, katılımdan dolayı herkese teşekkür etti.

3 kazan'da yaklaşık 3 bin kişilik Aşure yaptıklarını belirten Başkan Çalğan,Muharem Ayının matem ayı olduğunu ve Pınarbaşı'nda yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğunun Alevi olmasından dolayı Muharrem ayının yas içerisinde geçirildiğini dile getirdi.

Her yıl belediye oalrak hesap verdiklerini ve hesap vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Çağlan konuşmasında şunları kaydeti:
’Biz partimizin programı gereği halkımıza hesap veriyoruz. Belediyemizde paraların nereye harcandığını her yıl bu meydanda açıklıyoruz. Biz diyoruz ki bizi sorgulayın. Bizden hesap sorun. Siz hesap sormazsanız biz kafamıza göre iş yaparız. Gerçi kafamıza göre iş yapsak ta halkımızın menfaatleri doğrultusunda çalıştık çalışacağız.

Bu yıl belediyemizin 1,3960 lira geliri var.1,3690 lirada gideri var.110 bin lira yakıt,658 bin lira personel gideri, yol ve içme suyu çalışması için 339 bin lira harcama yaptık. Diğer ufak kalemler içinde isteyen herkes belediyemize gelsin ve harcadığımız paranın kuruşu kuruşuna hesabını verelim. Biz şeffaf belediyeciliği başlattık. Yürütüyoruz.’’dedi.

 

Pir Sultan Kültür Derneği Adıyaman şubesinin semah ekibi, Zerban meydanında semah döndü.

Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, Aşure Duasını yaptı. Kerbela olayı ve İmam Hüseyin'in katl edilişi hakkında meydanda bulunanlara bilgiler verdi.

Etkinliğe Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, BDP İl Başkanı Mehmet Varol, CHP İlçe Başkanı Kamber Sucu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Abdurrahman Yaman, BDP İlçe Başkanı Veysel Demirci, BDP Belde Başkanı Basri Büyükşahin, Sivil toplum örgütü başkanları, Bölge Alevi Dedeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Mustafa Aloğlu

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

DİĞER HABERLER
Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

03-03-2024 - Pınarbaşı

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

16-02-2022 - Pınarbaşı