Özgen Fırat Korkmaz Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden ilköğretim okulu öğrencisi ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel’in yeğeni Özgen Fırat Korkmaz adına Hürriyet İlköğretim Okulunda kurulan kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

Cemiyet - 30-05-2013 18:59

Özgen Fırat Korkmaz Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Hürriyet İlköğretim Okulunda düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, ATSO Başkanı Mustafa Uslu,      Tarsus Cemiyet Başkanı Okan Çalışkan, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abidin Vanlı, Osmaniye Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şahin Özer, STK Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

            Adıyaman’ı her zaman ikinci memleketi olarak gördüğünü ifade eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel; “Adıyaman bizim çok önem verdiğimiz bir kent. Çünkü benim yiyenim Adıyamanlı ve 9 yaşında aramızda ayrıldı. Ama ben ve ailem buradaki bütün çocuklar yeğenlerimiz olarak kabul ediyoruz. Hepsi benim yeğenim. Türkiye’nin geleceğinde çocuklarımız olacak. Bu Türkiye bu çocuklar tarafından yönetilecek bu çocuklar vali olacak, bu çocuklar belediye başkanı olacak, bu çocuklar milli eğitim müdürü olacak, milletvekili olacak, bakan olacak. Ben inanıyorum Adıyaman’ın çocuklarından bu ülkeyi yönetecek çok çocuk olacak. Bu ülkeye yararlı insanlar olacak. Çünkü Adıyaman bir hoşgörü kenti. Bir barış kentti. İnsanların hangi anadan hangi babadan hangi mezhepten hangi ırktan gelirse gelsin, birbirini kucakladığı birbirini sevdiği birbirini saydığı birbiriyle kardeş olacağı bir örnek kent. Türkiye’nin bütün siyasilerinin gözlerini hele bu günlerde Adıyaman çevirip bu Adıyaman’daki dostluğun dayanışmanın şifrelerini çözerek Türkiye’ye uygulamasını isterim. Adıyaman böyle bir kent. Adıyaman yaşanılacak bir kent tabii eksiklikleri var ve olacaktır bunu da biliyorum inşallah o sorunlarda tez zamanda çözülür dedi.

Öğrencilere seslenen Başkan Sertel; “Sizlere bir şey söylemek istiyorum çocuklar çok okuyun derslerinizi sevin öğretmenlerinizi sevin kitabı sevin ben bu kütüphaneye katkıda bulunan herkese minnettarım en az katkı bizden gelmiştir. Burada ki okul müdürü, Milli Eğitim müdürü, Turizm müdürü, valimiz ve belediye başkanımız bütün katkı  koyan herkese minnettarım. Dileğim o ki bundan sonra İzmir gazeteciler cemiyeti başkanı olarak yada federasyon başkanı olarak ya da sonrasında bir amcanız, ağabeyiniz olarak bu kütüphaneye ellimden gelen  katkıyı koyacağıma Adıyaman’ın bütün okullarına kütüphanelerine ellimden gelen katkıyı sunacağımı emin olun. Bu okulun 3 tane bilgisayara ihtiyacı olduğunu öğrendim o 3 bilgisayarı da en kısa zamanda temin edeceğiz. Annem burada olmayı çok isterdi. Kardeşim ve eşimle birlikte buradayız. Diğer illerin cemiyet başkanları  ve yöneticileri de beni yalnız bırakmadılar.  Çevre illerden Cemiyet başkanlarımız bizimle oldular. Dileğim odur ki bu çocuklarımızın arasından bir başbakan çıksın Adıyamanlı bir başbakan bu ülkeyi nasıl bir barış içerisinde yönetsin  istiyorum bunu. 20-25 sene sonra bu çocuklardan biri başbakan olsun onun için sizi seviyorum. Özgen Fırat Korkmaz’ın anısı adına da böyle bir ismi burada yaşatacağınız için size minnettarım” dedi.

Konuşmasına Adıyaman’da meydana gelen feci kazayla başlayan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, il olarak üzgün olduklarını belirterek, kazada ölenlere rahmet yakınlarına başsağlığı dilerken,  yaralılara Allah’tan acil şifalar temennisinde bulundu.

Kormaz ve Sertel ailelerine bir kez daha başsağlığı temennisinde bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş; “Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel’e ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bize yüzlerini çevirmediler. Sırtlarını dönmediler. Yeğenlerini, canlarını çocuklarını kaybetmiş olmalarına rağmen burayı unutmadılar, Adıyaman’ı unutmadılar. Geldiler bizlerin geleceği olan çocuklarımıza gelecekte bir yatırım yaptılar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu kütüphanenin ilimize ve eğitim camiasına Hürriyet İlköğretim okulundaki öğrencilerimize herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve çocuklarımızı gözlerinde öpüyorum” dedi.

En hayırlı yatarımın eğitime yapılan yatırım olduğunu ifade eden Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan; “Bugün  güzel bir açılış için buradayız. Geçen yıl Gölbaşı ilçemizde elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden sevgili kardeşimiz Özgen Fırat Korkamaz’ın anısına, değerli dostumuz Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel beyefendinin ve Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan vesilesiyle bugün burada bu okulumuzda bir kütüphanenin açılması bizlere mutluluk vermektedir. Adıyaman belediyesi olarak eğitim üzerinde durduğumuz en önemli konu bu sebeple eğitimle ilgili konularda imkanlarımız ölçüsünde desteklerimizi sağlıyoruz. Çünkü en hayırlı, en güzel yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Bu vesileyle kütüphanenin oluşturulmasında ve içerisine kitap kazandırılmasında destek veren İbrahim kardeşimize ve çok  değerli Valimize, Mili Eğitim Müdürümüze ben şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Adıyaman’da meydana gelen trafik kazasına değinen belediye Başkanı Necip Büyükaslan, il olarak büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, ölenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı yaralılara ise Allah’tan acil şifalar dilediğini ifade etti.

 

Eğitim camiasına çok güzel bir kütüphane kazandırılmasından son derece mutlu olduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan; “Bugün burada bir kütüphanenin açılışı gerçekleştirmek için toplanmış bulunmaktayız. Öğrencimiz olan bir yavrumuzun vefatı dolayısıyla onun ismini okulumuza yaşatmak amacıyla bu kütüphanenin açılmasına sebep olan özellikle Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan’a ve Türkiye Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertele ve kütüphanenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Okul olarak çok güzel bir kütüphaneye kavuştuklarını ifade eden Okul Müdürü Zeynel Kılavuz ise; “Okulumuzun kütüphanesinin açılmasında öncülük eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Setel’in geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden yiyeni Özgen Fırat Korkmaz’a Allahtan rahmet diliyorum. Onun anısına okulumuzda yapılmış olan kütüphaneye onun adını yaşatmak için Özgen Fırat Korkmaz Kütüphanesi ismi verildi. Kitap şüphesiz insanların dostudur. Çoğu evde kitaplık ve kitaplar aksesuar amaçlı kullanılmaktadır. Birey okuma yazma öğrendiği anda kitaplara sarılmazdır. Ona bu alışkanlığı alıştıracak olan kuşkusuz ailesidir. Çevremize baktığımızda hiç kitap okumayan veya hergün kitap okuyan insanlar görürüz. Okuyanlar kitabı tanımış olup ona bağlanmış kişilerdir. Okumayanlar ise okuma zahmetinde bulunmamışlardır. Dolayısıyla kitaptaki büyünün farkına varamamışladır. Okuma alışkanlığının daha da yaygınlaştığı yarınlara ulaşmak temennisi ile kütüphanemizin hayırlı olmasını diliyor katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Okula kütüphane kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, kütüphanenin oluşmasında, kurulmasında, kitapla doldurulmasında katkı sunan ve açılış törenine katılan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Açılış töreninin ardından Hürriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri tarafından hazırlanan pasta, tatlı ve içecekler davetlilere ikram edildi.

DİĞER HABERLER
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

15-04-2018 - Cemiyet

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

12-12-2017 - Cemiyet