Öz yönetimi inşa edeceğiz

Pınarbaşı Belediye Başkanı ve BDP Belediye Başkan adayı Mehmet Çalğan ile eş başkan adayı Cemile Büyükşahin DİHA'ya konuştu

Pınarbaşı - 15-02-2014 15:39

Öz yönetimi inşa edeceğiz

İlk kez 2009 yerel seçimlerinde alınan ve Semsûr’da (Adıyaman) BDP’nin kazandığı tek belediye olan Bulam’da (Pınarbaşı) hayata geçirilen projeler, kentin diğer belediyelerine örnek olacak nitelikte. Alt yapı sorunlarının çözüme kavuşturulmasının yanında bir de beldede bitme aşamasına gelen bir cemevinin yapımı sürüyor.

Eşbaşkanlık sistemiyle birlikte kadının tüm rengi ve duruşunun beldeye yansıyacağını dile getiren Eşbaşkan Adayı Cemile Büyükşahin, “Kuşkusuz ki bu durum toplumun özgürleşmesi açısından oldukça önemlidir” dedi. Yerel yönetimlere halkın talebiyle birlikte ikinci kez talip olduklarını söyleyen Büyükşahin, 5 yıllık süre içerisinde hayata geçirilen ve yarım kalan projelerin yanı sıra yeni dönemde kadın destek ve eğitim destek evleri, ekolojik bir belde için yeşillendirme çalışmaları ve ekonomik kalkınma amacıyla bir takım projelerin de yaşama geçirileceğini aktardı.

Kooperatiflerle birlikte kadının da ekonomik anlamda özgürlüğünü sağlayacaklarını dile getiren Büyükşahin, “Artık kadınlar yönetilecek anlayışından ziyade artık kadınlar yönetecek anlayışını burada geliştireceğiz. Bizi kimse yönetmeden biz kendi öz gücümüzle var olabileceğimizi herkese göstermek istiyoruz” diye kaydetti.

Cemevi tamamlanacak

2009’da halk tarafından yerel yönetime seçilmelerinin ardından halkçı, şeffaf ve eşitlik temeline dayalı bir belediyecilik anlayışını hayata geçirdiklerini söyleyen mevcut Bulam Belediye Başkanı olan diğer eşbaşkan adayı Mehmet Çalğan ise belde halkının kendi belediyecilik anlayışlarıyla diğer sistem partilerinin belediyecilik anlayışı arasında büyük bir fark olduğunu gördüğünü söyledi. Yönetime geldikleri andan itibaren halkla birlikte hareket ederek, beldenin yüzünü değiştirdiklerini söyleyen Çalğan şunları aktardı: “Özellikle Pınarbaşı beldesi Alevi nüfusunun yoğun olduğu bir yer olmasından kaynaklı bir cemevi yoktu. Yerel yönetimlere geldiğimizde ilk olarak Alevi yurttaşlarımıza bir cemevi yaptık. Bu anlamda genel olarak kadın, gençlik ve sosyal anlamda yerel çalışmalara büyük önem vererek ciddi anlamda çalışmalar yaptık.” Önümüzdeki yerel seçimlere de büyük bir iddiayla hazırlandıklarını söyleyen Çalğan, “Halk olarak tüm dünyaya kendi sistemimizi nasıl kuracağımızı göstereceğiz” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

03-03-2024 - Pınarbaşı

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

16-02-2022 - Pınarbaşı