Milletvekilleri , Hasar Tespiti İstedi

Dolu Adıyaman’ı VurduMilletvekilleri , Hasar Tespiti İstedi

Doğa-Yaşam - 30-05-2011 19:24

Milletvekilleri , Hasar Tespiti İstedi

Dün gece Adıyaman’da meydana gelen dolu yağışında birçok köy ve ekinler zarar gördü. Adıyaman'da; Kâhta, Besni, Gölbaşı, Gerger ile Çelikhan İlçesi'nde bastıran dolu yağışı hayatı felç etti.  Dolu yağışı nedeniyle zarar gören köylerde inceleme yapan AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Metiner, Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığıyla temasa geçerek, hasar tespitinin bir an önce yapılması için girişimlerde bulundu.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü’nce Adıyaman’da hasar tespit çalışmalarına başlanacak.

Tarım il ve ilçe müdürlüklerince tutulacak raporlar doğrultusunda bir an önce çiftçilerin kaybın önlemeye çalışacaklar.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’a da durumu aktaran Metiner, ziyaret ettiği köylerdeki durumu ve vatandaşın hasarla ilgili beyanlarını aktardı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Metiner, “İlimizde dün gündüz ve gece aşırı dolu yağmış, birçok köyümüzde ekinler doludan olumsuz etkinlenmiştir. Bunu bizzat gezdiğim köylerde gördüm, vatandaşlar durumun vahametini anlattılar. İşe hız kazandırma açısından sayın valimle görüştüm, Tarım ve Köyişleri Bakanlığında, Koruma Kontrol Genel Müdürümüze durumu aktardım ve hemen hasar tespitine başlanılacağı müjdesini aldım. Hiçbir köylümüzün, üretim yapan hiçbir çiftçimizin mağdur olmasına gönlümüz razı olmaz. Bu bir doğal afettir ve afette de devlet, halkının yanında olduğunu göstermek, onların sıkıntısına ortak olmak zorundadır” dedi.

29 Mayıs Pazar günü Adıyaman il genelinde, özellikle; Kâhta, Besni, Gölbaşı, Gerger ile Çelikhan ilçelerinde ve bu ilçelerimize bağlı köylerde aniden bastıran dolu, ekinlerin zarar görmesine neden olmuştu.

 

 

DİĞER HABERLER
Yaban Hayvanlarını Yemleme Çalışmaları Sürüyor

Yaban Hayvanlarını Yemleme Çalışmaları Sürüyor

25-02-2019 - Doğa-Yaşam

Gençler Yaban Hayvanları İçin Yem Bıraktı

Gençler Yaban Hayvanları İçin Yem Bıraktı

16-01-2019 - Doğa-Yaşam