Malatya’nın Çelikhan’a İhtiyacı Kalmadı

Ak parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya’nın 750 bin nüfusa ulaştığını ve Büyükşehir olmak için yeni nüfusa ihtiyaçlarının kalmadığını belirtti.

Malatya - 17-12-2011 18:14

Malatya’nın Çelikhan’a İhtiyacı Kalmadı

AK Parti Malatya İl Başkanı Tüfenkci: -''Büyükşehir olmak için Malatya'nın önünde nüfus engeli kalmamıştır''

MALATYA (A.A) - AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüfenkci, yerel bir televizyon kanalında canlı yayına katıldı.
Burada konuşan Tüfenkci, kentin nüfusunun 750 bini bulmadığı için büyükşehir olacak iller arasına alınamadığını belirterek, bu konuda Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın gayretleri ve Malatyalıların yoğun desteği sonucunda 750 bin nüfusa ulaşıldığını ileri sürdü.
Tüfenkci, ''Son sayımlarla 750 bin nüfusa ulaştık, şimdi yasanın çıkmasını bekliyoruz. Malatya büyükşehir olmayı hak etmiştir. Adrese dayalı sistem verilerine göre Malatya istenilen nüfus oranına ulaşmıştır'' değerlendirmesinde bulundu.
Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinin de Malatya'ya bağlanmak istediğini hatırlatan Tüfenkci, ''Artık büyükşehir olmak için Malatya'nın önünde nüfus engeli kalmamıştır'' ifadesini kullandı. Durumu milletvekillerine ilettiklerini bildiren Tüfenkci, milletvekillerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek Malatya'nın büyükşehir olması için desteklerini isteyeceklerini aktardı.

-''Uyum içinde çalışıyoruz''-

Belde ve ilçe kongrelerine büyük bir uzlaşı içinde girdiklerini belirten Tüfenkci, her teşkilatlarında önce uzlaşma sağladıklarını, sonra tüm partililerimi kucaklayacak bir yönetim kurulu oluşturduklarını kaydetti. Tüfenkci, teşkilatla, milletvekilleriyle ve belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştıklarını ifade etti.
Malatya Şeker Fabrikasının özelleşmesini konusuna da değinen Tüfenkci, altyapı oluştuktan sonra özelleştirmenin yapılmasından yana olduğunu belirtti.

DİĞER HABERLER
MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

27-04-2024 - Malatya

SU SESİ'NİN YENİ SAHİPLERİNDEN BİRİ ÇELİKHANLI

SU SESİ'NİN YENİ SAHİPLERİNDEN BİRİ ÇELİKHANLI

09-04-2016 - Malatya