Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanı Eyüp Dağdeviren’e bakan’dan plaket

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisinin organize ettiği Yerel Gençlik Politikaları Bölge Toplantısına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katıldı.

Malatya - 26-02-2012 18:24

Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanı Eyüp Dağdeviren’e bakan’dan plaket

Hemşerimiz Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Eyüp DAĞDEVİREN in proje liderliği ni yaptığı toplantı oldukça verimli geçti.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda gerçekleştirilen bölge toplantısına;  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ,Malatya Milletvekilleri Cemal AKIN, Mustafa Şahin ,Malatya Vali v. Malatya Belediyesi Başkan Vekili Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet BORA , Çeşitli Kamu Müdürleri ,STK yetkilileri ,Elazığ, Bingöl, Muş, Erzurum, Tunceli, Ağrı, Iğdır, Van, Bitlis ve Hakkari illerinden temsilciler katıldı.

 Toplantı Giriş Konuşmasını yapan Gençlik Meclisi Başkanı Hemşerimiz Eyüp DAĞDEVİREN konuşmasında ; “Biz gençler olarak herzaman,gençliğin sorunlarını en iyi tespit edecek olan kesimin yine gençler olduğunu söyülüyoruz.Tespit edilen bu sorunlara da yine en uygun çözüm önerilerini,gençlerin sunacağını da biliyoruz.Bu düşüncelerimizin de Türkiye genelinde benimseneceğini düşündüğümüz için ortaya gençliğin sorunlarını ve bu sorunlara çözüm önerisinin sunulacağı yerel gençlik politikaları adlı türkiyenin 81 ilinde uygulanan proje ortaya çıktı.

Türkiye geneli uyguladığımız bu projede Gençlik Spor Bakanlığı.AB Bakanlığı ve İç şleri Bakanlığı bize destek verdi.

.Doğu Anadolu’nun ilk toplantısına 23 Aralıkta Malatya’da start verdik.Maltyanın ardından sırasıyla Elazığ Bingöl Muş Erzurum Erzincan Tunceli Ağrı Iğdır Van ve son olarak da Hakkari’de yaptık.

Toplantılarımızı 3 oturumda gerçekleştirdik.İlk oturumda katılımcı arkadaşlar sorunları tespit etti.İkinci oturumda ise bu sorunlara çözüm önerilerini sundular.üçüncü oturumda da demokratik katılım mekanizması nasıl olmalıdır bunlar üzerine konuşarak verileri rapor haline getirdik.” dedi.

Toplantıda uzun bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gençlere öğütlerde bulundu. Bakan Yılmaz, "Sorunları hep kendi dışımızda görürsek, çözümleri de hep başkalarından beklersek hiçbir zaman kalkınamayız" dedi. 

Konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına da değinen Bakan Yılmaz, geçmişte bir vesayetçi demokrasinin olduğunu belirterek, şimdi normal bir demokrasi haline gelindiğini söyledi. Türkiye’nin birinci sınıf bir ülke olması için mutlaka yeni bir anayasaya yapılması gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, "Yapılacak Anayasa geçmişin değil geleceğin Anayasası olmalıdır. Bu Anayasanın odağında bir takım endişeler, korkular değil umutlar olmalı, gelecek vizyonlu bir Anayasa olmalı, sivil bir Anayasa olmalı." şeklinde konuştu. 

Toplantı sonunda, proje koordinatörü Mehmet BEYHAN  , Hemşerimiz Eyüp DAĞDEVİREN e Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ ın eliyle plaket taktim ettiler. 

 

 

DİĞER HABERLER
MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

27-04-2024 - Malatya

SU SESİ'NİN YENİ SAHİPLERİNDEN BİRİ ÇELİKHANLI

SU SESİ'NİN YENİ SAHİPLERİNDEN BİRİ ÇELİKHANLI

09-04-2016 - Malatya