Kaymakam uz:'' böyle gelişmiş köy batı'da bile azdır''

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, Çelikhan’ın en büyük köyü ve gelişen köyü Yeşiltepe'yi ziyaret etti.

Köyler - 09-12-2010 06:02

Kaymakam uz:'' böyle gelişmiş köy batı'da bile azdır''

KÖYDES kapsamında yapılanlar, İl Özel İdaresi ve köyleri hizmet götürme birliğince yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Murat Uz, Köyün hızla geliştiğini ve buna benzer köylerin batıda bile az olduğunu söyledi.

 

Köy Muhtarı Hüseyin Avcı,Köyün durumu hakkında heyete bilgi verdi. Köyün 15 yıl önce kurulduğunu köye karşı Akdağ'dan içme ve sulama suyunu getirdikten sonra köyün canlandığını belirtti. Köylünün dışarıya işçi olarak çalışmaya gittiğini tüm Türkiye'de karayolu duvarlarını kendi köylülerinin yaptığını sözlerine ekledi.

Çelikhan kaymakamı Murat Uz ve beraberindekiler, Devlet vatandaş işbirliği ile yapılan ilköğretim okulunu gezdiler. Köy muhtarının evinde ve köyün içerisinde köylü ile sohbet eden Kaymakam Uz, Bu köyün bir sıkıntısının bırakılmadığını söyledi. Köyün dışında yaşayan bir vatandaşın içme suyu sıkıntısı olduğu tespit edildiğini kaydeden Kaymakam Uz,'Allah bu devlete zeval vermesin' dedi.

Köy'e bağlı elmalı mezrasını da Tayyip adında bir çocuğun taşıma istiyoruz. Okula gidebilmemiz için bize araç sağlayın demesi üzerine kaymakam Uz, Muhtar ile konuşarak bir kısmının öğrenci velilerinin karşılamasını istedi. Durumu müsait olmayan fakir öğrencilerin masrafının da kendisinin karşılayacağını kaydetti.

Köy gezisi sırasında Okulu gezen kaymakam Uz ve beraberindeki heyet Yeşiltepe ilköğretim okulunda bulunan imkânların İlçedeki okullardan daha iyi imkânlara sahip olduğunu söyledi.

Öğrencilere soru sorarak kaymakam Murat Uz, öğrencilerin durumun iyi olduğunu ve ilçedeki öğrencilerle çok rahat yarışabileceklerini söylemesi üzerine bir öğrenci,’ilçedeki öğrencilerden ne farkımız var ki?’ diyerek kendilerinden emin olduklarını dile getirdiler.

Haber: Mustafa Aloğlu-Çelikhan

yesiltepekaymakam-(2)-(450-x-338).jpg

 yesiltepekaymakam-(450-x-338).jpg

DİĞER HABERLER
Yağmur Sonrası Kapanan Köy Yolları Açıldı

Yağmur Sonrası Kapanan Köy Yolları Açıldı

11-12-2023 - Köyler

YEŞİLTEPE BARAJ GÖLETİ SULAMAYA AÇILIYOR

YEŞİLTEPE BARAJ GÖLETİ SULAMAYA AÇILIYOR

13-06-2021 - Köyler