Kaymakam murat uz:’biz devlet memuruyuz. Sizlere hizmet için varız’

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, Liseye gitmesi gereken ancak aileleri tarafından gönderilmeyen 3 çocuğu ve velilerini ikna ederek okula gönderilmesini sağladı.

Köyler - 08-10-2010 12:14

Kaymakam murat uz:’biz devlet memuruyuz. Sizlere hizmet için varız’

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, İlk köy ziyaretini Korucak köyüne gerçekleştirdi. Kurum Müdürleri ile ilçeye çıkarma yapan Kaymakam Uz, Köylülerin sorunlarını yerinde dinleyerek ilgili kurum müdürüne eksikler hakkında rapor tutturdu.

Korucak Köyü Muhtarı Hasan Coşkun ve köylülerce köy meydanında karşılanan Kaymakam Uz ve beraberindekiler, buradan Korucak ilköğretim okuluna geçtiler.

Köy öğretmeninden okulun durumu hakında bilgi alan kaymakam Uz, Öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Kendisinin de ilkokulu köy okulunda ve birleştirilmiş sınıflarda okuduğunu kaydeden Kaymakam Uz,’şartların zor olmasının bir önemi yok. Önemli olan sizlerin gayret etmenizdir. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bugün burada sizden biri kaymakam olarak aranızdadır. Bu durumu görmenizi istiyorum. Her birinizin bir yerleri kazanıp ülkemizin geleceğine ışık tutmanızı istiyorum.’dedi.

Kaymakam Murat Uz ve beraberindekiler Köy meydanına geçerek burada köylülerin sıkıntılarını dinledi.

Köy Muhtarı Hasan Coşkun köylerinin birçok sorununun çözüldüğünü ancak sulama suyu ve soğukpınar mezrası arasındaki bağlantıyı sağlayacak bir köprüye ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Kaymakam Uz,’sulama suyu için kendisiyle birlikte İl Özel İdaresinin teknik ekibini getirdiğini ve sorunun çözülmesi için gerekenin yapılacağını söyledi. Köprü konusunda ise teknik ekibin gelip inceleme yapacağını ve durumu sizlerle paylaşacağım dedi.

Lise çağına gelmiş 3 gencin imkansızlık ve duyarsızlıktan dolayı okula gönderilmediğinin hatırlatılması üzerine Kaymaksam Uz, çocuklar okusunlar biz gereken neyse yaparız dedi.

Kaymakam Uz şunları kaydetti:

‘Bizler devlet memurlarıyız. Sizlerin hizmeti için varız. Buralara geldiğimizde aman misafirdir. Yormayalım. Sorunlarımızı anlatmayalım gibi yaklaşımlardan uzak durun. Buraya gelen her devlet memuruna ilgi alanına göre sorun ve sıkıntılarınızı söyleyin. Sizlerin verdiği vergilerle biz maaş alıyoruz. Gördüğüm kadarıyla köyümüzde ciddi bir sıkıntı söz konusu değil. KÖYDES ile köylerimiz ihya edilmiş.’dedi.

Liseye gitmeyen bir öğrenci ile sohbet eden kaymakam Uz, öğrenciyi kendi metoduyla ikna etti. Kaymakam Uz, kendisinin de köy okulunda okuduğunu ve bugün kaymakam olduğunu, öğrencinin de kaymakam olmaması için önünde bir engelin olmadığını belirtti.

Kaymakam Murat Uz ve beraberindekiler daha sonra sulama suyu projesinin uygulanacağı alanı ve köprü yapılmasını istedikleri bölgeleri gezerek, Soğukpınarı mezrası üzerinden Çelikhan’a döndü.

Kaymakam Murat Uz ile birlikte, İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Hanifi Kan, İlçe Jandarma Komutanı Erdem Türkoğlu, Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk, Müftü Uğur Emiroğlu, Özel İdare Müdürü Abdurrahman Öğüt, İlçe Tarım Müdürü Fikri Altıparmak, Vakıf Müdürü Basri Öğüt ile Köyden sorumlu Aile hekimi katıldı.

Haber: Mustafa Aloğlu-Anadolu Ajansı

korucakkoyukaymakam-ziyaret(2)-(450-x-338).jpg

korucakkoyukaymakam-ziyaret(2)-5.jpg

korucakkoyukaymakam-ziyaret(2)-2.jpg

DİĞER HABERLER
Yağmur Sonrası Kapanan Köy Yolları Açıldı

Yağmur Sonrası Kapanan Köy Yolları Açıldı

11-12-2023 - Köyler

YEŞİLTEPE BARAJ GÖLETİ SULAMAYA AÇILIYOR

YEŞİLTEPE BARAJ GÖLETİ SULAMAYA AÇILIYOR

13-06-2021 - Köyler