Karaçayırlılar Köprü İstiyor

Çelikhan ilçesine bağlı Karaçayır ve Fatih köylüleri Mutlu köyü ile Karaçayır köyü arasında yapılacak bir köprü ile Karaçayır ve Fatih köyünün yolunun birleşeceğini ve devlet ile köylünün büyük kar elde edeceklerini belirttiler.

Köyler - 02-06-2011 07:00

Karaçayırlılar Köprü İstiyor

Karaçayır köyü Muhtarı Abdullah Kutsal Gazetemize yaptığı açıklamada, Fatih köyü ile Karaçayır köyü arasında yapılacak 2 kilometrelik yol ile karaçayır ve Mutlu köyü arasında yapılacak olan bir köprünün devlete ve köylüye büyük katkı sağlayacağını bunun için Milletvekilleri ile İl Özel İdaresinin gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Muhtar, açıklamasında şunları söyledi:

Karaçayır ile Mutlu köyü yol ayırımı 3 kilometredir. Gidiş geliş 6 kilometre oluyor. Oysa yapılacak bir köprü ile bu yol 300 metreye düşecektir. Devletimiz ve köylümüzün kar etmesi için bunun derhal yapılması gerekiyor.

Diğer önemli husus ise Fatih köyü ile köyümüz arasında yapılacak kısa bir yoldur. Buradan yapılacak yol Fatih köyünü ve köyümüzü direk Mutlu üzerinden bağlantı sağlayacak ve Fatih köyünün Mutlu köyü yol ayırımına olan uzaklığı 7 kilometredir. Gidiş geliş 14 km, bizimde 6 20 kilometrelik yol yapılacak bir köprü ve yol ile 1 kilometreye düşecektir.

Yapılan plan ve projelerde unların yeterince düşünülmediği açıkça ortaya çıkmaktadır. Devletimizin bize yaptığı hizmetin kalıcı olması için,Her yıl köy yollarımızın bakım onarımına verilen para ile birkaç köprü yapılır.Neden yetkililer bunu yapmıyorlar.’deyerek çalışmanın yapılmasını istedi.

Haber:Mustafa Aloğlu

 

DİĞER HABERLER
Yağmur Sonrası Kapanan Köy Yolları Açıldı

Yağmur Sonrası Kapanan Köy Yolları Açıldı

11-12-2023 - Köyler

YEŞİLTEPE BARAJ GÖLETİ SULAMAYA AÇILIYOR

YEŞİLTEPE BARAJ GÖLETİ SULAMAYA AÇILIYOR

13-06-2021 - Köyler