İzci Köylüleri Notere İnanmıyor!

Köylülerden 'Toplum yararına İşçi çalıştırma programına' tepki

Köyler - 04-01-2012 17:29

İzci Köylüleri Notere İnanmıyor!

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı, İzci köylüleri 'Toplum yararına işçi çalıştırma programı' kapsamında kendi köylerinden işçi alınmadığı gerekçesi ile çocuklarını okula göndermediklerini belirttiler.

iki gündür çocuklarını okula göndermediklerini belirten İzci köyü Muhtarı Abuzer Çekici, köylü çocuklarını okula göndermeyeceğini söyledi.

Adıyaman genelinde 600,Çelikhan'da ise 25 işçinin alındığını, kendi okullarına gönderilen işçilerin kendi köylerinden olması gerektiğini kaydeden Muhtar Çakıcı çocuklarını göndermemeye devam edeceklerini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk Çocukların kullanılmasının doğru olmadığını söyledi.

Aktürk AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
''İzci Köyü ilköğretim okulu Müdürümüz, İzci köyü halkının çocuklarını iki gündür okula göndermediklerini söylemiştir. Bunun üzerine Köy muhtarı ile görüştüm. Bunun doğru bir davranış olmadığını, çocukların böyle bir iş için kullanılması çocukların geleceği içinde doğru olmadığını izah ettim. Çalıştırılan işçiler noter huzurunda çekilmiş ve hak eden kişiler noter huzurunda belirlenmiştir. İş Kur ve Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ortak proje tamamen şeffaf bir ortamda yapılmış ve işçiler belirlenmiştir. Tasaruf hakkımız yok.''dedi.

Haber: Mustafa Aloğlu

 

DİĞER HABERLER
Yağmur Sonrası Kapanan Köy Yolları Açıldı

Yağmur Sonrası Kapanan Köy Yolları Açıldı

11-12-2023 - Köyler

YEŞİLTEPE BARAJ GÖLETİ SULAMAYA AÇILIYOR

YEŞİLTEPE BARAJ GÖLETİ SULAMAYA AÇILIYOR

13-06-2021 - Köyler