İsrail'e lanet Filistin'e destek mitingi!

Programın sunuculuğunu Eğitim bir sen ilçe temsilcisi Mehmet Kaya’nın yaptığı İlçedeki sivil toplum kuruluşları adına Ekrem Gündoğar basın açıklamasını yaptı.

Sivil Toplum - 18-07-2014 16:17

İsrail'e lanet Filistin'e destek mitingi!

Sık sık sloganlarla basın açıklaması kesildi. Vatandaşlar çeşitli sloganlar atarak israil’e lanet okudu. Filistin halkına destek mesajı verdiler.

Platform sözcüsü Ekrem Gündoğar,  şu açıklamayı yaptı.

Çelikhanlı STK’lar ; olarak daha önce mazlumdan yana(Suriye,Mısır,Arakan,Çeçenistan’da) tavrımızı sizin desteğinizle gösterdiğimiz gibi,bugün de bildiğiniz gibi,hepimizi derinden üzen,yaralayan,kanayan yaramız Filistin,Gazze kan ağlıyor.İçimiz yanıyor.Yürekler dayanmıyor bu acılara. Biz de bugün burada,Hz İbrahim’e yakılan ateşi söndürmek üzere yola koyulan karınca misali;tavrımızı,kişiliğimizi,tarafımızı,insanlığımızı ve Müslümanlığımızı göstermek için burada toplanmış bulunmaktayız.

Hepinizin malumu katil İsrail, karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ediyor,terör devleti İsrail, ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı. İsrail güçleri, evleri basıyor, gençleri topluyor, Filistin halkını hukuksuz bir şekilde tutukluyor.Altı  gündür sahur ve iftar vakti sivillerin üstüne bomba yağdırıyor, seyir halindeki otomobilleri havaya uçuruyor,evleri buldozerlerle yıkıyor, sahildeki küçücük çocukları vuruyor,  camiden çıkan insanlara kurşun yağdırıyor.Bu saldırılar sonucunda şu anda 240 şehidimiz ve binlerce yaralımız var.

İsrail,Ramazan ayında tüm insani değerleri bir kez daha ayaklar altına almıştır. Katliamlar zincirine bir yenisini daha eklemiştir. Siyonist İsrail,insanlığın ortak utancıdır.  Katil İsrail’i kınıyor ve lanetliyoruz.

Sabretmek, boyun eğmek değil, direnmektir. Ne var ki, son saldırılarla birlikte sabır taşı çatlamıştır.Kahrolmasını gerektirecek her şeyi yaptığı için; Kahrolsun İsrail.

Gazze ateş altındayken, uluslararası camianın tepkisiz kalması her yönüyle utanç vericidir. Mahzun ve masum Gazzeli kardeşlerimize vahşice bomba yağdıran İsrail’e karşı, zulme maruz bırakılan da Müslümanlar olunca; sessiz kalan batı, ikiyüzlü olduğunu ,çifte standart tavrını bir kez daha belgelemiştir. Hayretle ,esefle görüyoruz ki AB ülkelerinden bazıları ve ABD öldüreni değil, öleni kınamışlardır. İsrail’i kınayacaklarına,Filistin tarafını kınadıklarını açıklamışlardır. Bu tam bir komedi. Bu tam bir rezalet,utanç tablosudur.Tam da merhum Akif’in dediği gibi ‘’Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar’’a dönüşmüş batı medeniyetine,Avrupa’ya,Amerika’ya,Birleşmiş Milletler değil Birleşmiş Zalimlere yakışan bir tavır,bir duruştur.Rabbim ayetinde öyle buyuruyor.‘’Küfür tek millettir.’’

Siyonistler kendinden olmayan herkese ve kendilerine ait olmayan her şeye karşı kin ve nefretle hareket etmektedir. Bu gerçeğe rağmen İsrail’in rutine bağladığı terör olaylarına karşı tepkisiz kalmak zulme ortak olmaktır. ABD, AB, BM insanlık ayıplarının suç ortağıdır.Zulme rıza zulümdür. Vahşete sessiz ve duyarsız kalmak, dilsiz şeytanlığı kabul etmektir. Yapılanlara ve yaşananlara suç ortağı olmaktır. Saldırıları bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmayan İslam İşbirliği Teşkilatı da suç ortağıdır ve en az diğer kuruluşlar kadar sorumludur. Hem ABD'yi hem BM’yi hem AB’yi hem de İslam İşbirliği Teşkilatını insanlık suçuna ortak olduklarından dolayı kınıyoruz.

Aynı şekilde yıllardır Siyonist İsrail, içindeki azgınlığa dur diyemeyen, Allah'ın mescitlerinin savunmasını sadece Filistinli kardeşlerimizin omuzlarına bırakan İslam ülkeleri de yanlış yapmaktadır. İsrail'in saldırıları karşısında birlikte hareket etmeyi başaramayan İslam ülkeleri, siyonistleri cesaretlendirmektedir. Gazze ateş altındayken sesiz kalmak, "ama" ve "ancak" ile başlayan cümle kurmak;işbirlikçilikle, zilletle, pasiflikle açıklanabilir. Filistin'de yaşanan büyük vahşete, soykırıma seyirci kalmak, hiçbir erdemli insana ve Müslüman'a yakışmaz. Allah için, onurlu insanlara yakışanı yapıp bir an önce harekete geçmeliyiz.Onun için bugün buradayız.Çelikhanlı STK’lar olarak her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız.Bu bizim boynumuzun borcudur.

Son sözümüz şudur; 20. yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren terör örgütü olarak Müslüman kanı akıtmaya başlayan, insanlık onurunu ayaklar altına alan katil İsrail'i, destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz.

Buradan İnsanlığa sesleniyoruz;Buradan Ümmete sesleniyoruz;Buradan milletimize sesleniyoruz;Vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma vaktidir!Dün olduğu gibi bugün de kan ağlamaya devam eden kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir!Hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir.

 

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım! ...
-Boğamazsam da.
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...
İrticânın şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu?”

 

Yapılan açıklamanın ardıncan Merkez camii imamı Abuzer Cebbar gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Kılınan namaza Belediye başkanı Mustafa Bulut, İl Genel meclisi üyesi Hanifi Kan, Sivil toplum  kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

DAHA FAZLA FOTOĞRAF İÇİN TIKLAYINIZ

 

DİĞER HABERLER
MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

23-02-2024 - Sivil Toplum

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

06-02-2024 - Sivil Toplum