Hemşerilerimiz Ankara Zirvesine Katıldı

İzmit Belediyesi'nin, Avrupa Birliği Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü "AB Sürecinde Yerel Gençlik Politikaları Zirvesi’’ Ankara Kızılcahamam'da gerçekleşti.

Malatya - 04-05-2012 19:51

Hemşerilerimiz Ankara Zirvesine Katıldı

İzmit Belediyesi'nin, Avrupa Birliği Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü "AB Sürecinde Yerel Gençlik Politikaları Zirvesi’’ Ankara Kızılcahamam'da gerçekleşti.

Meclisi koordinatörlüğünde gerçekleşen zirvede gençlerin yerel yönetime katılımı ve AB sürecinde gerçekleşen gençlik politikaları tartışıldı. Zirvenin açılışında konuşan İzmit Belediyesi Gençlik Meclisi Üyesi ve Proje Koordinatörü Mehmet Beyhan gençlerin bu tür platformlarda daha sık bir araya gelmesi gerektiğini ifade ederken, "Başta Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan olmak üzere bizi destekleyen tüm büyüklerimize teşekkür ederiz. Bizler görüşümüz, dilimiz, dinimiz ne olursa olsun bir arada olmayı başaran ve ülkesini seven gençleriz. Bu ülke için çalışmaya devam edeceğiz. Ben burada 81 ilden gelen arkadaşlarımın hepsine teşekkür ederim" dedi.

 AB Bakanı Egemen Bağış ise, "Programın başından beri birbirimize teşekkür ediyoruz. Burada siz gençlerin emeği çok büyük. Ama bence vizyonu ile bizi burada bir araya getiren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a teşekkür etmemiz gerekiyor. Ben huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. Biz kendisiyle uzun zamandır tanışıyoruz. Başarıları ile bize ve sizlere örnek olan bir siyasetçi Nevzat Abi. İzmitli gençler çok şanslı. B proje diğer büyük projelere de örnek oldu" dedi. Ülkemizin bir hedefi var ve buna sizlerle ulaşacağız diyen AB Bakanı Egemen Bağış, "Ağrı, Muş,  Adıyaman, Malatya,  Van,  Gaziantep,  İstanbul, Ankara ,yurdumuzun dört bir yanından gelen gençlerle bir arada olmak beni çok mutlu ediyor. Bu ülkeyi Ankara'daki 25 bakan değil bu ülkenin gençleri yönetecek. Sizler birbirinden farklı ama ortak paydada buluşan Türkiye sevdalısı gençlersiniz. Bizler bu ülkede darbelerle yetiştik. Sizler daha demokratik bir ortamda yetişiyorsunuz. Gençler, bu ülkede düşünmeli üretmeli ve siyaset yapmalısınız. Gençler siyasetin en önemli öğesi olmalı. Ben 42 yaşında genç bir bakanım. Demek ki sizlerde bunu başarabilirsiniz. Başbakanımız başta olmak üzere hepimiz sizin arkanızdayız.

Konuşmasının ardından Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Eyyüp Dağdeviren tarafından Malatya Kayısısı hediye edilen Egemen Bağış anlattığı fıkra ile gençleri kahkahaya boğdu. Kendisine verilen hediyeyi gençlerle paylaşan Bakan Bağış daha sonra İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile birlikte stantları gezdi.Zirvenın 1.gününde Hemşerimiz, Doğu Anadolu Proje Koordinatörü Eyüp Dağdeviren yaptığı konuşmasında ; İl çalışmaları, bölgesel toplantılarından çıkan sonuçları paylaştı. 81 ilin 81’inde bir iletişim ağı kurduklarını ifade eden Dağdeviren gençlerin sorunlara net somut çözüm önerileri sunmalarını istedi. Doğu Anadolu’nun Bölgesel Koordinatörlüğünü yürüttüğünden çok memnun olduğunu belirten hemşerimiz katılımcılara, destek verenlere ve ayrıca Bakanımız Egemen Bağış’a ardından da Malatya Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır’a, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım’a teşekkür etti.

Zirvede Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, bugüne kadar yapmış olduğu etkin çalışmalarıyla ve projeleriyle katılımcılardan büyük alkış alarak göz doldurdu. Gençlik Meclisi Başkanı hemşerimiz Eyyüp Dağdeviren Gençlik Meclisi üyeleri Hüseyin Korkmaz, Harun Kayğusuz, Hüseyin Teke Doğu Anadolu tanıtım Standı ve Yerel Gençlik Politikaları ile ilgili atölye çalışmalarıyla beğeni topladı.

Zirvede ‘AB Sürecinde Yerel Gençlik Politikaları Zirvesi’, Malatya Gençlik Meclisi’nin da yer aldığı Gençlerin aktif olarak yerel politika yapım sürecine katılımlarını sağlayacak bir model oluşturulmasını amaçlayan ve Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin bölgesel ortağı olduğu ‘Eylem 5.1 Yerel Gençlik Politikaları’ Projesi kapsamındaki ‘AB Sürecinde Yerel Gençlik Politikaları Zirvesi’  3 gün boyunca birçok misafiri ağırladı. 1. Gün Zirveye katılan Avrupa Birliği Bakanı Sayın Egemen Bağış konuşmalarının ardından Bölge stantlarını gezdi, Doğu Anadolu bölge standında Hemşerilerimizden bilgi aldı. Zirvenin 2. gününde Türkiye’nin en genç Milletvekili M. Bilal Macit’ de gençleri yalnız bırakmadı programa sonradan İstanbul Milletvekili Metin Külünk’de katılarak gençlere tecrübelerini aktardı. Panel de TBMM’in en genç Milletvekiline birçok soru soruldu. Hemşerilerimiz Bilal Macit i demokratik açılım ve yerel yönetimlerle ilgili Çelikhan’a Davet etti. Memnuniyetle geleceğini ifade eden Bilal Macit; Bölge vekili olmadığını tüm Türkiye'nin vekili olduğunu ifade etti.

 

 

DİĞER HABERLER
MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

27-04-2024 - Malatya

SU SESİ'NİN YENİ SAHİPLERİNDEN BİRİ ÇELİKHANLI

SU SESİ'NİN YENİ SAHİPLERİNDEN BİRİ ÇELİKHANLI

09-04-2016 - Malatya