Haşim ve Gülistan’ın İlk Albümü Çıktı

Söyledikleri Kürtçe ve Türkçe türküleriyle son zamanlarda kamuoyunun büyük sevgisini kazanan Çelikhanlı Dengbejlerden Baba ve Kız olan Haşim ve Gülistan Tokdemir’in “Şirinamın” adlı ilk albümü plak ve kasetçilerde satılmaya başlandı.

Magazin - Sanat - 23-01-2012 19:07

Haşim ve Gülistan’ın  İlk Albümü Çıktı

 

                        Türkiye de ilk kez fesiyle, zıbunuyle ve peşmaliyle Doğu ve Güneydoğu kadınlarına has giyim tarzı ile piyasaya çıkan ve her geçen gün tarihe karışan Anadolu kadınların giyim kültürünü yeniden canlılık kazanmasına vesile olan Gülistan Tokdemir, gittiği her yerde vatandaşların sevgi seliyle karşılaşıyor.

            Kültür kokan giyim tarzı ve güzel sesiyle Anadolu insanları kendilerine hayran bırakan Gülistan Tokdemir, en büyük amacının yok olmakla karşı karşıya kalan o güzel Anadolu giyim kültürünü yeniden canlılık kazandırmakla birlikte vatandaşlara sevindirmek ve özendirmek olduğunu söyledi.  

            Babası Haşim Tokdemir ile birlikte uzun zamandır müzik ile uğraşan ve kendisiyle son derece uyumlu bir tablo çizdiğini söyleyen Gülistan Tokdemir, “Bu aşamaya gelmesinde Babamın büyük rolü oldu. Hemşehrilerimizin yoğun istekleri doğrultusunda ilk albümümüzü çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gümüş plak stüdyosunda hazırlanan albümde 3 Türkçe ve 11 Kürtçe olmak üzere toplam 14 parça bulunmaktadır. Bunlardan 7 tanesinin söz ve müziği bize aittir. Her şeyden önce bu albümü çıkarmamıza sebep olan ve hiçbir şekilde desteklerini bizlerden esirgemeyen başta İstanbul’daki Adıyamanlı işadamı hemşehrilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız” dedi.

                                                                Haber: Abdulkerim SONKAYA/İstanbul

 

DİĞER HABERLER
SERGİ VE KİTAP TANITIM ETKİNLİĞİNE DAVET

SERGİ VE KİTAP TANITIM ETKİNLİĞİNE DAVET

07-09-2022 - Magazin - Sanat

FOTOĞRAFLARIN DİLİYLE ADIYAMAN-2 FOTOĞRAF SERGİSİ

FOTOĞRAFLARIN DİLİYLE ADIYAMAN-2 FOTOĞRAF SERGİSİ

30-11-2018 - Magazin - Sanat