HAS Parti Malatya Teşkilatı Genişletilmiş Divan Toplantısı

HAS Parti İl Teşkilat Başkanı Acar: -''Olağan dışı dönemlere ait hukuki düzenlemelerin de değiştirilmesi gerekir''

Malatya - 21-04-2012 19:21

HAS Parti Malatya Teşkilatı Genişletilmiş Divan Toplantısı

MALATYA (AA) - HAS Parti Malatya İl Başkanı Ramazan Acar, olağan dışı dönemlere ait hukuki düzenlemelerin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.
     HAS Parti Malatya İl Teşkilatı Genişletilmiş Divan Toplantısı, parti il teşkilat binasında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Ramazan Acar, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, demokrasiyi sekteye uğratan dönemlerle ilgili soruşturma ve yargılamaların devam ettiğini hatırlattı.
     28 Şubat ile ilgili soruşturmanın HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ve arkadaşlarının şikayet ve delillerini Cumhuriyet Başsavcılığına sunmasıyla başladığını ifade eden Acar, partilerinin süreci büyük bir titizlikle takip ettiğini söyledi.
     Bu hususta gerekli takibat ve yargılamaların yapılması gerektiğini belirten Acar, mağdur edilenlerin mağduriyetlerinin de giderilmesi gerektiğini ifade etti. Yargılama süreçlerinin yeterli olmadığını savunan Acar, ''Bu olağan dışı dönemlere ait hukuki düzenlemelerin de değiştirilmesi gerekir'' dedi.
     12 Eylül dönemi ürünü Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu'nun halen yürürlükte olduğunu anımsatan Acar, yasaların değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Anayasa değiştirme çalışmalarının yeterli olmadığını savunan Acar, dış politika konusunda da AK Parti Hükümeti'ni eleştirdi.
     HAS Parti iktidarı için gerekli çalışmaların teşkilatları tarafından yapıldığını dile getiren Acar, kongreler sürecinin başladığını söyledi. Bu ay Hekimhan, Doğanyol, Yazıhan ve Pütürge ilçe kongrelerinin yapılacağını kaydeden Acar, Mayıs ayında da tüm ilçe kongrelerinin yapılmış olacağını ifade etti.
     Acar'ın konuşmasının ardından Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda İl Teşkilatı yöneticileri belirlendi.
     (TBK-AHM)

DİĞER HABERLER
MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

27-04-2024 - Malatya

SU SESİ'NİN YENİ SAHİPLERİNDEN BİRİ ÇELİKHANLI

SU SESİ'NİN YENİ SAHİPLERİNDEN BİRİ ÇELİKHANLI

09-04-2016 - Malatya