Hamdi,Davut ve Abdurrahman 1 günlük temsili askerlik yaptı

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı’nda bir gün temsili askerlik yapan engelli askerler, bayrak ve silah üzerine yemin ederek terhis belgelerini aldılar.

Magazin - Sanat - 12-05-2011 19:46

Hamdi,Davut ve Abdurrahman 1 günlük temsili askerlik yaptı

Jandarma Garnizon Komutanlığı bünyesinde bir gün temsili askerlik yapan 9 engelli asker gazinoda düzenlenen tören ile terhis belgelerini aldı. Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Belediye Başkan Vekili Yusuf Bilgin, Emniyet Müdürü Mehmet Biliçi, kurum müdürleri ve askeri personel katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık yaparak, engelli vatandaşların Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir parçası olduğunu dile getirdi.
Ali Osman Salık, "Temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile askerlik elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadır. Silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu günü tertiplemiş bulunmaktayız. Bu gün kutsal askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarımızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle
gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.
Daha sonra engelli askerler adına günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan İmam Bulut, kendilerinde diğer insanlar gibi askerlik yapmayı çok istediklerini fakat vücutlarındaki çeşitli rahatsızlıklardan dolayı bu onurlu görevi bir gün temsili olarak yerine getirdiklerini ifade etti.
Bulut, bir gün dahi olsa bu şerefli elbiseleri giyerek terhis belgelerini almanın kendileri için onur ve gurur olduğunu dile getirdi.
Adıyaman Engelliler Dernek Başkanı Zeynal Alagöz şiir okudu.
Konuşmaların ardından engelli askerler Türk Bayrağı ve silah üzerine yemin etti. Yemen sonrasında engelli askerlere protokol üyeleri terhis belgelerini verdi. Program sonunda ikrama geçildi.

DİĞER HABERLER
SERGİ VE KİTAP TANITIM ETKİNLİĞİNE DAVET

SERGİ VE KİTAP TANITIM ETKİNLİĞİNE DAVET

07-09-2022 - Magazin - Sanat

FOTOĞRAFLARIN DİLİYLE ADIYAMAN-2 FOTOĞRAF SERGİSİ

FOTOĞRAFLARIN DİLİYLE ADIYAMAN-2 FOTOĞRAF SERGİSİ

30-11-2018 - Magazin - Sanat