Engelleri aştılar…!

Hemşehrimiz AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Üniversiteler Bölge Koordinatörü Yavuz KAYA’nın organize ettiği geceye Devlet Bakanı Cevdet YILMAZ, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti İstanbul M.Vekili Lokman AYVA, Bin

Doğa-Yaşam - 07-05-2011 15:17

Engelleri aştılar…!

Kendileri için düzenlenen gecede gösteri yapan engelli öğrenciler, salonu dolduran vatandaşlardan tam not aldı.

.Bingöl Güneşin Doğuşu Derneği Genç Beyinler Grubu ve Özel Bir Umut Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin katkılarıyla Bingöl Kültür Merkezi’nde 3Mayıs 2011 Saat: 16.30’da düzenlenen program, vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, engelli öğrenciler gecede çeşitli gösteriler sundu.

.

Program işitme engelli öğrencilerin işaretlerle İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı. Programda konuşan Genç Beyinler Grubu temsilcileri, engellilerin toplumda ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü belirterek, engellilere daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini vurguladılar.

Programda konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer de, engellilerin boynunu bükecek herhangi bir ayıplarının bulunmadığını belirterek, engellilerin kendileriyle barışık olmaları vurgusunu yaptı. Vali Güvençer, organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür etti.

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Abdulhamit Akarca ise, her şeyin başının eğitim olduğunu belirterek, “Bugün Bingöl’de üniversite olmasaydı böyle bir etkinlikte olmayacaktı. Körler derneğini kurduğumuzdan beri ilk defa Bingöl’de böyle bir organizasyona şahit oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Görme engelli olan AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ise, konuşmasıyla geceye renk kattı. Esprili konuşmasıyla salonu kahkahaya boğan Ayva, hayatından örnekler vererek, engellilerin hayatla mücadelesinin önemini anlattı. Engellilere ‘mücadelenizden vazgeçmeyin’ çağrısında bulunan Ayva, hiç kimsenin kendisi yerine sevemeyeceğini, sevinemeyeceğini belirterek, “Bu nedenle herkesin kendi çözüm rolü olmalıdır” dedi.

Programda konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da, toplumların değişik göstergelerinin olabileceğini belirterek, gelişmişliğin en büyük göstergesinin engellilere yaklaşım biçimi olduğunu söyledi.

Engelli vatandaşlarında normal vatandaşlar gibi hayatı dolu dolu yaşamaları gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, “Engellilerin kendine özgüveninin olması lazım. Bunun için de çevresindekilerin güveni lazım” dedi. Hükümet olarak engellilere yönelik önemli düzenlemeler yaptıklarını belirten Bakan Yılmaz, önümüzdeki dönemde daha fazlasını yapacaklarını kaydetti.

Ayrıca Düzenlenen programda Engelli bir üniversite öğrencisine Akülü araba hediye edilerek

ardından engelli öğrenciler tarafından Türkiyede ilk kez düzenlenen Mangala turnuvası,Kolbastı, Şanlıurfa yöresine ait halk oyunları, Apachi ve Avare dansları gösterileri yapıldı. Gecede Avni Polat, Numan Hadi ve Cevdet Bağca da birer konser verdi.

 

Ayrıca Yavuz KAYA ilçemizde engellilere yönelik bu tür programlara Genel Merkez Gençlik Kolları olarak katkı sağlamaye hazır olduklarını ifade etti.

 

Haber :Hüseyin Korkmaz/ Bingöl

 

DİĞER HABERLER
Yaban Hayvanlarını Yemleme Çalışmaları Sürüyor

Yaban Hayvanlarını Yemleme Çalışmaları Sürüyor

25-02-2019 - Doğa-Yaşam

Gençler Yaban Hayvanları İçin Yem Bıraktı

Gençler Yaban Hayvanları İçin Yem Bıraktı

16-01-2019 - Doğa-Yaşam