Eğitim Bir-sen’den Öğretmenin Ölümüne Neden Olan Yola Tepki

Geçtiğimiz günlerde virajlı ve buz tutan yolda kayan öğretmen servisinin 150 metrelik uçurumdan uçması sonucu 1 öğretmenin hayatını kaybettiği, 7’si öğretmen 8 kişinin yaralandığı kazayla ilgili Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci açıklama y

Sivil Toplum - 14-12-2013 02:04

Eğitim Bir-sen’den Öğretmenin Ölümüne Neden Olan Yola Tepki

Adıyaman’dan Çelikhan’ın Yeşiltepe köyüne gitmek üzere yola çıkan öğretmen servisi Palanlı mevkiinde kaza yapmış ve Azize Çelik adlı öğretmen hayatını kaybetmişti. Yaşanan kazanın ardından Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci basın açıklaması yaparak, tedbirsizliğe tepki gösterdi.

Gaffari İzci yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Kazaya soğuktan don tutan yolun kayganlaşması ve yolun kenarına bir bariyerin konulmamasının neden olduğu kaza incelendiğinde anlaşılacaktır. Bize göre bu trafik kazası değil, bir yol kazası ve ihmalden kaynaklanan bir faciadır.

İnsan hayatının en ucuz olduğu ülkelerde bile eşine çok az rastlanan böylesi ihmal maalesef gencecik bir öğretmenimizin hayatına, 7 öğretmenimizin de yaralanmasına ve ömür boyu unutamayacakları bir travmaya sebep olmuştur. Aslında biz, bundan dört ay önce böylesi tehlikeye dikkat çekmiş ve yetkilileri göreve davet etmiştik.

Memur-Sen olarak 26 Ağustos 2013 tarihinde yaptığımız açıklamada Adıyaman Çelikhan yolunda her yıl onlarca kişinin hayatını kaybettiğini, Karayolları Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere tüm ilgili ve yetkililere haykırmıştık.

O gün bu açıklamamızdan dolayı telefon ederek bize tepki gösterenler ve bugün yola bir bariyer koymayı bile çok görenler, bu elim olay karşısında nasıl bir tepki vermeyi düşünüyorlar, merak ediyoruz.

Her virajında ölüm olan bu yol kaderimiz olmamalı. İncelendiğinde görülecektir ki, bu yola konan her bariyer öncesinde mutlaka ölümlü bir kaza olmuştur. Yani bariyer koymak için adeta insanların ölmesi beklenilmiştir.

Onlarca yıldır belki yüzlerce insanın hayatını kaybedip yaralanmasına sebep olan bu yol nedense bir türlü yapılamadı.

Adıyaman’ı kuzeye bağlayan şehirlerarası bir yol olmasına rağmen otobüslerin gidemeyeceği kadar dar ve virajlı olan bu yol, ilgili ve yetkililerin utancı ve ayıbı olmaya daha ne kadar devam edecektir?

Öğretmenin en tabii hakkı olan barınma sorununu çözmeyip, bu yolda ve bu kış şartlarında her gün 55 kilometre gidiş geliş yapmak zorunda bırakanlar daha ne zamana kadar eğitimdeki her türlü başarısızlığı bize fatura etmeye devam edecekler?”

DİĞER HABERLER
MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

23-02-2024 - Sivil Toplum

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

06-02-2024 - Sivil Toplum