Doğu Muzu Işkın Tezgahlarda

Baş ağrısından, şeker hastalığına kadar birçok hastalığa iyi geldiği bilinen Çelikhan muzu Işkın, tezgâhlardaki yerini aldı. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen ve tadıyla vatandaşların gözdesi olan Işkın, seyyar tezgâhlardaki yerini aldı.

Doğa-Yaşam - 14-05-2011 10:36

Doğu Muzu Işkın Tezgahlarda

Her yılın bahar aylarında dağlardaki karın erimesiyle ortaya çıkan doğal bir meyve olan Işkın bu yılda vatandaşların adeta vazgeçilmezi oldu.Bu yıl yağışların aralıksız sürmesi ışkınların geç piyasaya çıkmasına neden oldu.
Adından söz ettiren Işkın, özellikle şeker hastalığına iyi geldiği için bu meyveden vazgeçemediklerini belirten,vatandaşlar, “doğada yetişen ve ilçemize has bir meyve olan Işkın, aynı zamanda muz meyvesi gibi soyularak yenildiği için ona Çelikhan muzu da deniliyor. Bu meyve ile muz arasındaki benzerlik ikisinin de soyularak yenilmesi. Fakat vitamin ve sağlık yönünden bizim Işkın daha zengin bir yapıya sahip. Tadı aynen bir asma yaprağına benzeyen Işkın, asma yaprağına göre biraz daha şekerli bir yapıya sahip severek yiyoruz.” Şeklinde konuştu.


Işkın meyvesinin dağlarda karların erimesiyle birlikte oluştuğuna dikkat çeken satıcılar yaptıkları açıklamalarda, “Işkın meyvesi dağ tarafında yaşayan köylü vatandaşların epey bir zahmetle elleriyle toplayarak bizlere ulaştırdıkları bir meyve. Belirli hava şartlarında ve doğada oluşan ilimize has bu meyve vatandaşlar tarafından çok seviliyorKilosu yerine göre1,1-5,2 liraya kadar satılıyor.

Haber:Mustafa Aloğlu

DİĞER HABERLER
Yaban Hayvanlarını Yemleme Çalışmaları Sürüyor

Yaban Hayvanlarını Yemleme Çalışmaları Sürüyor

25-02-2019 - Doğa-Yaşam

Gençler Yaban Hayvanları İçin Yem Bıraktı

Gençler Yaban Hayvanları İçin Yem Bıraktı

16-01-2019 - Doğa-Yaşam