Dengbej Abuzer Aşkınses, Adıyamanlılar Vakfı’nın Onur Konuğu Oldu

Adıyaman Sincik ilçesi doğumlu olup Malatya da ikamet eden yörenin sevilen Kürt Dengbejlerinden Abuzer Aşkınses, İstanbul’daki Adıyamanlılar Vakfının onur konuğu oldu.

Magazin - Sanat - 14-05-2011 18:49

Dengbej Abuzer Aşkınses, Adıyamanlılar Vakfı’nın Onur Konuğu Oldu

Bağcılar İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Demir ile birlikte Adıyamanlılar Vakfı İdari sorumlusu ve Medya İletişim Komisyonu Başkanı Abdulkerim Sonkaya’yı ziyaret eden Dengbejlerden Abuzer Aşkınses, bu güzel mekânı Adıyamanlılara tahsis eden bütün vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

            Başbakan İçin İlk Kez Beste Çıkarttı

            Yöresel Kürtçe parçalarıyla yıldızı parlayan ve bugüne kadar dile getirdiği bütün besteleri yaşlı, genç demeden herkesimin büyük beğenini kazanan Dengbej Abuzer Aşkınses, ilk kez çok sevdiği ve hayran kaldığı T.C Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerine bir beste çıkarttı. Aşkınses’in çıkartmış olduğu beste yaklaşık 1 saat sürerken, bestenin çekimini ise Gazeteci Abdulkerim Sonkaya tarafından gerçekleştirdiği belirtildi.

Beste Çok Konuşulacak…

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üzerinde bestelenen türkünün piyasaya çıkması halinde büyük bir yankı yapması beklenilirken, kendisinin de Kürt bir vatandaş olduğunu ve genç yaştan bu yana yaklaşık 40 yıldır çok sayıda bestelere imza atarak yöre insanların büyük sevgisini kazandığını kaydetti.

Dengbejlerden Abuzer Aşkınses, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir dünya lideri olduğunu ve her zaman kendisiyle gurur duyduğumuz onurlu bir şahsiyettir. Türkiye’nin başında böyle bir liderin olması Türkiye ve dünyadaki Müslüman ülkeler için büyük bir şanstır. Bir kürt Dengbeji olarak bu denli önemli şahsiyetin üzerinde bir beste çıkarmaktan büyük bir şeref duyuyorum” dedi.

 Bestede Önemli Gelişmelere de Vurgu Yaptı

 Abuzer Aşkınses’in çıkarmış olduğu yeni bestenin içeriğinde başta DAVOS olayında yaşanan gelişmeler olmak üzere Başbakan’ın güçlü kadrosundan, dünyadaki Müslüman ülkelerinden Güneydoğuda mahrumiyet bölgesinde sefil ve sıkıntılarla dolu bir hayat yaşayan vatandaşlara kadar birçok konuya değindiği belirtildi.

Başbakan’a, Doğudaki “Kardeşlerine” Sahip Çıkmasını İstedi

Sanatçı Aşkınses, bestenin bir bölümünde Başbakan’a çağrı niteliğinde doğu ve güneydoğudaki vatandaşlara ayırdı. Aşkınses, yıllardır yokluktan ve yoksulluktan fazlasıyla nasibini alan kürt kardeşlerine sahip çıkmalarını ve bunları kaos yaratmak amacıyla bir takım olayların içerisine çekmeye çalışan insanlara fırsat vermemelerini istedi.          

  Abdulkerim Sonkaya/İstanbul

DİĞER HABERLER
SERGİ VE KİTAP TANITIM ETKİNLİĞİNE DAVET

SERGİ VE KİTAP TANITIM ETKİNLİĞİNE DAVET

07-09-2022 - Magazin - Sanat

FOTOĞRAFLARIN DİLİYLE ADIYAMAN-2 FOTOĞRAF SERGİSİ

FOTOĞRAFLARIN DİLİYLE ADIYAMAN-2 FOTOĞRAF SERGİSİ

30-11-2018 - Magazin - Sanat