chp heyetinden agad’a ziyaret

CHP İl Başkanı Bilal Doğan;“Gerçek demokrasi ve özgürlük istiyorsak öncelikle basının önündeki engelleri kaldıracağız”

Cemiyet - 23-12-2013 22:06

chp heyetinden agad’a ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Belediye Başkan adayı Zaynal Bakır ve Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Av. Bilal Doğan Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyetini ziyaret etti.

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti’ni (AGAD) ziyaret eden CHP heyeti son günlerde emniyet müdürlüklerinden basına uygulanan sansür ve yasaklara tepki gösterdiler.

CHP İl Başkanı Bilal Doğan;

“GERÇEK DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK İSTİYORSAK ÖNCELİKLE BASININ ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ”

CHP il Başkan Doğan ziyaret esnasında yaptığı açıklamalarda, bireysel özgürlüklerin, demokrasinin, insan haklarının, en fazla geliştiği dönemden ülke olarak geçtiklerini belirterek şunları söyledi: “AB’ne giriş sürecinden geçiyoruz. Dünyaya örnek olma yolunda ilerleyen bir ülke olduğumuzu iddia ediyoruz. Maalesef iki gün önce gece yarısı baskınıyla basının özgürlüğünün, çalışma koşullarının tekrardan kısıtlandığı, yeniden bir darbe vurulduğu bir yönetmelik bir gece yarısı operasyonu ile hayat geçirildi. Basın dediniz, vatandaşın, halkın, haber alma özgürlüğünü sağlayan meslek gurubudur, kişilerdir. Basın olmaz bizim Türkiye’de, dünyada yaşanan bir çok olaydan haberdar olma şansımız yok. Adıyaman’da da öyle. Küçük bir il olmamıza rağmen birçok şeyi basından öğreniyoruz. Basının önündeki engelleri kaldırmak yerine, tekrardan önüne yeni duvarlar örerseniz, çalışma koşullarını kısıtlarsanız, sansür uygular, baskı uygularsanız insanların haber alma özgürlüğünü engellemiş olursunuz. Bunlar da anayasamıza aykırıdır. İki gün önce gece yarısı emniyet genel müdürlüğünce basın mensuplarına bildirilen metinde emniyet binalarındaki basın odalarının kapatıldığı, basın mensuplarının artık emniyet müdürlüklerine giremeyecekleri ve giriş kartlarınızı getirin teslim edin diye emniyet genel müdürlüğünden gelen bir mail. Özellikle büyük şehirlerde emniyet müdürlüklerinde basın odaları var. Basın mensuplarını giriş kartları var. Oralarda bazen sabahlara kadar haber peşinde koşuyorlar. Tabiri caiz ise yaka paça basın mensupları dışarı atıldı. Gerçek demokrasi ve özgürlük istiyorsak öncelikle basının önündeki engelleri kaldıracağız. Bu son düzenleme bardağı taşıran son damla oldu. Bu gece yarısı çıkarılan yönetmeliğin biran önce geri çekilerek, basın mensuplarının çalışma hayatlarına devam etmelerini istiyoruz.” Dedi.

CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Zeynal Bakır;

“TEMENNİMİZ KISA SÜREDE BU YANLIŞIN DÜZELTİLMESİDİR”

CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Zeynal Bakır ise Son günlerde yaşanan olayların basında yer alması neticesinde birilerini yapılan haberlerden rahatsız olduğunu, gazetecilere yaptıklarının suçmuş gibi davranıldığını belirterek yapılan bu davranışlarını doğru bulmadıklarını söyledi. Bakır yaptığı açıklamada: “Bir yasa ve genelge çıktığı zamana birilerine göre olmaması lazım. Bir ihtiyaçtan kaynak olması lazım. Onun gerekçesinin bilinmesi lazım. Hükümetin rahatsızlığı nedeniyle bunu değiştirmesi manidardır. Demokratik ülkelerde yasalar düzenlenirken, kişilere, düşüncelere, ideolojilere göre olmamalı, halka göre olmalı. Halka göre olan değişiklikleri nasıl kamuoyuna bildireceksiniz? Tabi ki basın aracılığı ile. Basına sansür uyguladığınız zaman, işinize gelen haber yayınlansın, işinize gelmeyen haber yayınlanmasın gibi kısıtlamalar getirdiğiniz zaman ülkemiz nereye gidiyor kaygısı oluşuyor bizde. Bu anlamda tüm basın mensubu arkadaşlara geçmiş olsun diyoruz. Temennimiz kısa sürede bu yanlışın düzeltilmesidir. Doğru herkese doğrudur, yanlış herkese yanlıştır. Çifte standartları kabul etmiyoruz. Ülkemiz çifte standartları kaldıracak durumda değildir.” Dedi.

AGAD BAŞKANI ASLAN;

“BİZ BASINA DAYATILAN BU  SANSÜRÜ KABUL ETMİYORUZ”

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) İbrahim Aslan ise nezaket ziyaretlerinden ve basına destek verdiklerinden Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Belediye Başkan adayı Zaynal Bakır ve Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Av. Bilal Doğan’da teşekkür etti.

 

Basına dayatılan bu sansürü kabul etmediklerini ifade eden Başkan Aslan ziyaret esnasında şunları söyledi; “İl başkanımızın göreve geldiği günden bu güne basınla iç içe olması ve basınla olan hukukundan dolayı biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Bir haftadan beridir Türkiye gündemi sarsan, herşeyi alt üst eden bir operasyon olayından sonra, yani iki gün önce özellikle İstanbul Emniyet Müdürlüğünde basın mensuplarına bir yasak getirildi. 12 Eylül’de bile bu dayatmalar ve bu zihniyet yoktu. Biz basının sansürsüz bir şekilde devam etmesini istiyoruz çünkü basın olmazsa kimse haberleri olan bitenleri öğrenemeyecek. Basın özellikle yerel bazda o ilde yaşayanların, STK’ların, siyasilerin, sesi durumundayız. Onların bilgilerini beyanlarını kamuoyuyla paylaşan bir kurumuz. Biz hiçbir şekilde taraflı bir yayına gitmiyoruz. Taraflı basın varsa bunu nedeni de seçilmişlerimizdir. Çünkü onlar buna meyil verme noktasına götürüyorlar. Biz basına dayatılan bu  sansürü kabul etmiyoruz. Bundan sonraki süreçte de basın daha hür ve demokratik, objektif bir şekilde yayın yapabilmesi için yasa ve yönetmeliklerin değiştirilmesini bekliyoruz. Bizlere nezaket ziyaretlerinden ve basına desteklerinden dolayı CHP il başkanımız Av. Bilal Doğan ve CHP Adıyaman Belediye başkan adayı Zeynal Bakır’a teşekkür ediyoruz. Sayın belediye başkan adayı Zeynal Bakır’a da bundan sonraki siyasi hayatında başarılar diliyor, Cemiyet olarak da herkese eşit mesafede olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” Dedi. 

DİĞER HABERLER
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

15-04-2018 - Cemiyet

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

12-12-2017 - Cemiyet