Charlie hebdo ve cumhuriyet gazetesi basın açıklaması

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırı ve sonrasında yaşanan gelişmelerle alakalı olarak basına açıklamalarda bulundular

Sivil Toplum - 17-01-2015 02:56

Charlie hebdo ve cumhuriyet gazetesi basın açıklaması

Terörün ve teröre destek verenlerin daima karşısında ve dimdik durduklarını ifade eden Gafari İzci ve Ali Deniz söz konusu olayla birlikte bazı kesimlerin “mal bulmuş mağribi” edasıyla İslam’a ve İslami değerlere fütursuzca saldırma alışkanlıklarının yeniden depreştiğine şahit olduklarını vurguladılar. Yapılan açıklamada İslam’ın barış ve kardeşlik dini olduğunu, islamofobi gibi uydurma ve art niyetli kavramların arkasına sığınılarak İslam ve terör sözcüklerinin bir arada kulanılmaya çalışılmasının mukaddes dinimize saldırmayı kendisine vazife edinmiş bazı şahıs ve kurumların niyetlerini bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Gafari İzci “söz konusu terör eylemlerini İslam dinine izafe etmek  mantık dışı bir tutumdur. Paris’te yaşanan bu menfur saldırının arkasında hangi şer odaklarının bulunduğu zaman içerisinde aydınlığa kavuşacaktır.  Avrupa’da büyüyen İslam karşıtlığı ve bu bağlamda yaşatılması planlanan gerilim Türkiye’ye de taşınmaya çalışılmaktadır. Türkiye ve dünya Müslümanlarını, Paris üzerinden köprü kurarak oyunun içerisine çekmeye çalışıyorlar. Türkiye’deki sağduyulu vatandaşlarımızın  bu oyuna alet olmayacaklarına inanıyoruz” dedi.

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ise Charlie Hebdo ve sonrasında yaşananlara sert tepki göstererek şer odaklarının hedeflerine asla ulaşamayacaklarını vurguladı. Charlie Hebdo dergisinin tartışmalı kapağının Cumhuriyet Gazetesi tarafından kullanılmasının son derece manidar olduğunu ve bu davranışın Türkiye’yi yeniden kaosa sokmaya çalışan bir zihniyetin tezahürü olduğunu söyleyen Ali Deniz sözlerine şöyle devam etti: “Söz konusu gazete, daha önce de İslam dininin değerleriyle alay etme cüretini göstermiştir. Şimdi ise bu dergiye sahip çıkarak şer odaklarının Türkiye şubelerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Charlie Hebdo, Cumhuriyet ve onların işbirlikçileri ifade özgürlüğü adı altında İslam’a ve islami değerlerimize saldırıyorlar. İslam ve terörü bir arada göstermeye çalışan zihniyet Irak’ta, Suriye’de, Cezayir’de, Arakan’da, Afganistan’da, Filistin’de ve dünyanın birçok yerinde yaşanan soykırıma ve zulme sessiz kalmayı tercih etmektedir. Bu durum söz konusu zihniyetin ne kadar hastalıklı olduğunu göstermektedir.” Dünya üzerinde emperyalist ve kapitalist güçlerin her gün binlerce insanı katlettiğini ve buna sessiz kalındığını; ancak yine aynı güçlerin tetikçisi olan bazı grupların, İslama ve peygamberimize hakaret etmeyi kendisine vazife edinmiş hadsiz bir yayın organına yaptığı saldırı sonrasında dünyayı ayağa kaldırdıklarını söyleyen Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Gazetesi, Charlie Hebdo dergisinin 4 sayfalık seçkisini yayınladığını ve uzun süren istişareler ile tartışmalı kapağı seçki kısmında yayınlamadığını duyuruyor. Ancak yazarları olan Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’ın köşelerinde bu kapaklar yer alıyor. Sormazlar mı adama, söz konusu köşeler gazeteye ait değil mi?  Kime hizmet ettiğiniz apaçık ortadadır.”

 

Paris’teki saldırının ardından özellikle Türkiye’de İslam’a olan alerjilerini terör maskesi altında kusan birçok gazeteci ve siyasiyi hayret ile izlediklerini söyleyen Ali Deniz, “terör karşıtı olduğunu ve insanlığın yanında durduğunu iddia eden bu güruha sormak lazım: Ortadoğu’da ve Filistin’de yaşanan insanlık suçlarını, aleni terörü bir kez bile kınamak aklınızdan geçmedi mi? Yoksa iplerinizi elinde tutanlardan mı korktunuz da bu insanlık suçunu lanetleyemediniz?” dedi. Terör eylemlerinin Avrupa’da yapıldığında dünya gündemine taşındığını da hatırlatan Deniz, “Biz Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak her zaman mazlumun yanındayız. Bu ister Paris’te ölen Fransız olsun, isterse de Filistin’de şehit olan kardeşlerimiz olsun. Ancak dünyanın bu çifte standardına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Türkiye içerisinde bu değirmene su taşıyan kimliksizlere de buradan sesleniyoruz. Dünya Sizden İbaret Değil.

DİĞER HABERLER
MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

MALATYADA YAŞAYAN ÇELİKHANLILARDAN DAYANIŞMA PROGRAMI

23-02-2024 - Sivil Toplum

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

ESOB Başkanı'ndan Çorba İkramı

06-02-2024 - Sivil Toplum