Çelikhan’da içme suyu sıkıntısı bitmiyor!

Çelikhan ilçesinde son günlerde havaların -10 dereceyi geçmesi nedeni ile mevcut su kaynaklarının donması nedeni ile ilçenin bir bölümü içme suyu sıkıntısı çekiyor.

Belediye - 28-01-2016 02:36

Çelikhan’da içme suyu sıkıntısı bitmiyor!

Daha önceki yıllarda mevcut su kaynaklarına destek olması açısından getirilen Beypınarı suyunun da takviye edilmesine rağmen suyun yetersiz geldiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin acilen yeni bir su kaynağını ilçenin şehir içme suyu şebekesine katmalarını istiyorlar.

İlçenin içme suyu kaynağı olan Şehmend su kaynağının saniyede 5-6 litreye düşütüğünü Beypınarından getirilen su ile birlikte 52-53 litre su olduğunu ve bu havalarda suyun ilçenin 4/1’ine yetmediğini belirten vatandaşlar, Yetkililerin bu işe derhal bir çözüm bulmalarını istediklerini kaydettiler.

Çelikhan Belediyesinin içme suyu için alternatif kaynak çalışması kapsamında planladığı Karmkuk suyunun hala neden getirilmediğine sitem ediyorlar.

Belediye Başkanı Mustafa Bulut’a seslenen vatandaşlar, Yaptığınız hizmetler için size teşekkür ederiz. Son 2 yıldır ilçemize hizmet yapıldığını görüyoruz. Ancak içme suyu konusunda ciddi bir çalışma görmüyoruz. Karmkuk suyunu bugüne kadar neden getirmediniz. Bizler su sıkıntısı çekiyoruz. Sizinde göreviniz bizi bu sıkıntıdan kurtarmak. Artık tahamülümüz kalmadı. Karmkuk suyunun gelmesi durumunda bir sorunumuz kalmayacak.

 

TOKİ konutlarının faaliyete geçmesi ile birlikte ilçenin içme suyu konusunda yaşanılamaz hale geleceğini belirten vatandaşlar, Belediye Başkanının bu sorunu acilen çözmesini istediler.

DİĞER HABERLER
BELEDİYEDEN KAÇAK SU KULLANIMI UYARISI

BELEDİYEDEN KAÇAK SU KULLANIMI UYARISI

12-05-2024 - Belediye

MUHTARLAR İLE BELEDİYE EL ELE

MUHTARLAR İLE BELEDİYE EL ELE

09-05-2024 - Belediye