Çelikhan'da 112 Acil Sağlık Hizmet Noktası

112 Acil Sağlık Hizmet Noktası,kendi yerinde hizmete başladı

Sağlık - 27-09-2013 01:51

Çelikhan'da 112 Acil Sağlık Hizmet Noktası

İl Sağlık Müdürü Dr.M. Emin Taş, acil vakalarda zamanında ve yerinde müdahalelerin yerinin çok önemli olduğunu ve hayat kurtardığını belirterek, bu amaçla acil sağlık istasyonlarını Adıyaman'da yaygınlaştırdıklarını söyledi.

Çelikhan Devlet hastanesi bitişiğinde açılışı yapılan 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü M.Emin Taş, 112 Acil servis çalışanlarının standartların üzerinde hizmet verdiklerini söyledi.

Dr. Emin Taş şunları kaydetti:

"112 istasyonumuz bugüne kadar Çelikhan Devlet Hastanesinin içerisinde hizmet veriyordu. Bugünden itibaren kendi yerimizde hizmet vermeye başlayacağız.112 Acil servis ekipleri Adıyaman merkezde komuta edilmektedir. Vakanın olduğu yere en yakın istasyonumuz olay yerine ilk bilgileri aldıktan sonra hareket etmektedir. Merkezi yerlerde 4–5 dakika içerisinde kırsalda ise 30 dakika içerisinde olay yerine varmaktadır. Komuta merkezinde bilgileri alan sağlık çalışanlarımız yine bu komutada bulunan doktor arkadaşımızın yönlendirmesi ile sağlık personellerimiz kaza zade veya hastaya gerekli ilk müdahaleleri yaptıktan sonra en yakın hastaneye sevkini gerçekleştirmektedir."dedi.

112 operatörlerini gereksiz yere meşgul eden kişiler hakkında ise bundan sonraki süreçte yasal işlemleri yapacaklarını aktardı.

Açılışa, Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren,Belediye başkanı Mehmet Bora, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Gürfidan,Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Bulut,112 İstasyonu Başhekimi Dr.Osman Küçükkelepçe ve sağlık çalışanları katıldı.

 

Haber: Mustafa Aloğlu

112-acilis-(500-x-333).jpg

DİĞER HABERLER
Milletvekili Şan’dan sağlık hamlesi müjdesi

Milletvekili Şan’dan sağlık hamlesi müjdesi

23-03-2024 - Sağlık

Doç.Dr.İshak Şan, hastaları ziyaret ederek, yapımı devam eden hastaneyi inceledi  - Videolu Haber

Doç.Dr.İshak Şan, hastaları ziyaret ederek, yapımı devam eden hastaneyi inceledi - Videolu Haber

05-03-2024 - Sağlık