Bulam kendisine yakışanı yaptı. Şenlikler İptal

Pınarbaşı Belediyesi ve Pınarbaşı kalkındırma derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 12.geleneksel Zerban şenlikleri iptal edildi.

Pınarbaşı - 10-08-2013 17:50

Bulam kendisine yakışanı yaptı. Şenlikler İptal

Bu yıl Ahmet Kaya anısına yapılması planlanan şenlikler, Ağuçan ocağı Alevi dedesi Abuzer Güzel dede’nin vefatı nedeni ile iptal edildi.

Şenlikler ile ilgili olarak bir açıklama yapan Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, Dede’nin vefatı nedeni ile şenlikleri iptal ettiklerini söyledi.

Başkan Çalğan yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Ağuçan ocağı Alevi dede’si Abuzer Güzel dedmizin vefatı nedeni ile her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz 12.Zerban şenliklerini iptal etmek zorunda kaldık. Ulusal anlamda yaptığımız hazırlıklar vardı. Ünlü sanatçılarımız, yerel tiyatro gruplarımız ve semah gösterimimiz gibi birçok etkinliği bugün burada sizlerin beğenisine sunamayacağız.

Pirimizin vefatı nedeni ile bu etkinliği iptal etme kararını tertip komitesi olarak aldık. Pirimiz dedemiz Abuzer Güzel dedemize Allah’tan rahmet dilerken, başta ailesi ve tüm halkımıza başsağlığı diliyorum. Geleneklerimizde acı ve sevinç aynı anda olmaz. Beldemizde bir değerimizi yitirdik. Bu ortamda bir burada eğlenemeyiz. Bu anlamda sizlerin bizleri bağışlayacağını umuyorum. Şenliklerimizi gelecek yıllarda daha görkemli yapmayı sürdüreceğiz. Hepinize anlayışınız için teşekkür ediyorum.”dedi.

Ünlü Sanatçı Ferhat Tunç ise yaptığı konuşmada etkinliklerin iptal edilmesinin makul olduğunu söyledi.

Etkinliklerin iptal edilmesi vatandaşlardan tepki almadığı görüldü. Vefat eden Kişinin toplumun kanaat önderi olduğunu belirten vatandaşlar, Pınarbaşı halkı ve organizasyon ekibinin kendilerine yakışanı yaptıklarını söylediler.

 

 

Haber: Mustafa Aloğlu

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 


DİĞER HABERLER
Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

03-03-2024 - Pınarbaşı

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

16-02-2022 - Pınarbaşı