Besni Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri Basın Mensuplarıyla Bir araya geldi

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti tarafından organize edilen ‘Basın Mensupları Öğrencilerle Buluşuyor’ etkinliğinin bir yenisi Besni Ticaret Meslek Lisesinde gerçekleştirildi.

Cemiyet - 19-05-2013 21:36

Besni Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri Basın Mensuplarıyla Bir araya geldi

Besni Ticaret Meslek Lisesinde gerçekleştirilen etkinliğe Besni Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Okul Müdürü Ali Haydar Tutuş ve öğrenciler katılırken, düzenlenen panele Radyoculuk konusunda Celil Kocataş, Televizyonculuk konusunda Serkan Bayam ve Gazetecilik konusunda ise Emin Soydan Doğru söz aldı.

Radyo ve İnternet yayıncılığı konusunda söz alan Güney Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Celil Kocataş Radyoculuğun tarihçesinden bahsederek, Radyoculuğun zevkli bir iş olduğunu söyledi. Radyo’nun çok geniş bir kitleye hitap ettiğini belirten Kocataş; “İlimizde merkezde altı, gölbaşı ilçesinde iki ve Kahta ilçesinde 1 olmak üzere toplamda 9 radyo günlük yayın yapmakta. Frenkans ağımızın genişliğine göre yayınlarımız çok kısa sürede dinleyiciye ulaşmakta. Eskiden kasetlerimiz vardı oradan parçalar hazırlamak zorunda kalırdık. O dönemlerde yayıncılık çok daha zahmetliydi. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte kasetler yerini bilgisayarlara bıraktı ve evden bile radyomuzu yönetir hale geldik” dedi.

İnternet yayıncılığına da değinen Kocataş; “İnternet yayıncılığı da hızla gelişen ancak bur kanuna dayandırılmadığı için gelişi güzel gelişen bir sektör haline geldi. Her önüne gelen cüzi bir paraya internet sitesi oluşturabiliyor. O nedenle bu konuda bir an evvel yasanın çıkmasını bekliyoruz. Besni ilçesinde bizleri konuk eden başta Milli Eğitim Müdürümüze ve bugün değerli öğrenci kardeşlerimizle bizleri bir araya getiren okul müdürümüze teşekkür ediyorum” Dedi.

Televizyon yayıncılığının daha zor ve zahmetli olduğuna değinen ASU TV Haber Spikeri Serkan Bayam, bir haberin oluşumundan, akşam ana haber bültenine kadar hazırlanışı hakkında bilgiler verdi.

İşitsel ve yazılı basına göre Televizyonda çalışan sayısının fazla olduğunu ve daha titiz bir çalışma gerektirdiğini belirten Bayam; “Radyo ve Gazetelere göre televizyonlarda çalışan sayısı daha fazla. Özellikle canlı yayınlarda çok dikkatli olmak gerekir, çünkü canlı yayın esnasında yapılacak olan bir yanlışın, eksikliğin telafisi çok zor. Hazırlanan haberde bir çok detaya dikkat ediyoruz, ona göre görüntü seçiyoruz, gerekirse o konuyla ilgili bir uzmandan görüş alıyoruz, ani gelişen önemli bir olayda muhabir ve kameraman arkadaşlarımız bazen zamanla yarışıyorlar. Kısacası bir haber izleyicinin karşısına gelene kadar çalışanlarımız büyük emek harcıyorlar, biz haber spikerleri ise hazırlanan bu haberleri sizlere sunuyoruz. Televizyonculuk zahmetli olduğu gibi bir o kadar da zevkli bir iş. Merakı olan, bilgi edinmek isteyen öğrenci kardeşlerimiz televizyonumuza gelip ziyaret edebilirler, çalışmaları yerinde görebilirler. Bu vesileyle bizleri sizlerle buluşturan milli eğitim müdürümüze ve okul müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Cemiyetin düzenlemekte olduğu yeni bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Besni Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Soydan Doğru; Gazetecilik konusunda bilgiler verdi.

Adıyaman’da yerel basının çok zor şartlarda yayın hayatlarını sürdürdüklerini belirten Soydan Doğru; “İlimiz merkezde 7 günlük gazete yayın hayatını sürdürürken, Kahta ilçesinde 3, Gölbaşı ilçesinde 2, ilçemizde ise 3 gazete yayın hayatını sürdürmekte. İlimizdeki gazetelerimiz daha çok devlet tarafından verilen ilan yayın paralarıyla ayakta durmakta. Onun haricinde çok büyük bir gelire sahip değiller. Diğer yayın kuruluşlarında olduğu gibi gazetecilikte oldukça zahmetli, özveri isteyen bir iş. Gün içerisinde muhabirin bir habere gitmesiyle başlayan çalışma tempomuz o haberin yazılması, habere fotoğraf seçilmesi, başlık konulması, resimle haberin mizampajcı tarafından yerleştirilmesi, aydıngere çıktı alınması, oradan matbaaya götürülüp kalıplara film edilmesi, hazırlanan kalıpların makineye monte edilmesiyle baskıya geçilmesi, baskı sonrası katlanarak gazetenin hazır hale getirilmesi ve okuyucuya dağıtılmasıyla son bulur.  Her şeye rağmen basın sektörü çok sevkli bir meslek ve bu konuda bizlerden bilgi edinmek isteyen, bu mesleğe gönül veren öğrenci kardeşlerimize kapımız her zaman açık istedikleri zaman gelip işyerlerimizi gezebilir bizlerden bilgi alabilirler. Bu vesileyle bizlere bu imkanı sunan başta ilçe milli eğitim müdürümüze, okul müdürümüze, bizlerle birlikte olan öğrenci kardeşlerimize ve Adıyaman’dan gelen cemiyetimizin değerli yönetim kurulu üyelerine

 teşekkür ediyorum” dedi

            Düzenlenen panele katılan Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Genel Sekreteri ve Sabah Gazetesi Adıyaman Temsilci Metin Harıkçı ve ASU TV Haber Müdürü Erdal Özkaynar ise kısa bir selamla konuşması yaptılar.

 

DİĞER HABERLER
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

15-04-2018 - Cemiyet

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

12-12-2017 - Cemiyet