“Beceriksizlikler, basına baskıyla ortadan kaldırılamaz”

Adıyaman’ın son gündem konusu olan ve ildeki bütün STK’ların tek bir görüş belirterek, yapılmasını istediği Adıyaman-Çelikhan-Malatya yolu ile ilgili yaptığı haberden dolayı hakkında dava açılan Duruş Gazetesi’ne bir destekte AGAD’dan geldi.

Cemiyet - 10-02-2014 03:35

“Beceriksizlikler, basına baskıyla ortadan kaldırılamaz”

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan yaptığı açıklamada, Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’ye sert tepki gösterdi. Özendi’nin, Adıyaman-Çelikhan yolundaki aksaklıkları haber yaptığı gerekçesiyle Adıyaman’da haftalık olarak yayım hayatını sürdüren Duruş Gazetesi’ne açtığı davanın etik olmadığını savunan Aslan, hiçbir baskının, basını yıldıramayacağını ve cemiyet olarak Duruş Gazetesi’nin yanında olduklarını söyledi.

Adıyaman’ın yıllardan bu yana sorunları arasında sayılan Adıyaman-Çelikhan-Malatya karayolunun tam bir ölüm yolu olduğunu ve bunun çözümünün de ancak Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiren Aslan, ancak Karayolları 8. Bölge müdürlüğünün tek işinin Elazığ ve Malatya illerini bir birine bağlayan yolları yapmak olduğunu, diğer yollara hiç önem göstermediğini savunarak, “Böyle bir adalet olamaz” dedi.

 

Yapımı, iyileştirmesi ve onarımı Karayolları Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan bu yolda her yıl onlarca kişinin yaşanan kazalarda hayatını kaybettiğini de sözlerine ekleyen Aslan, “Her seçimde AK Parti’ye kayıtsız şartsız destek veren Adıyaman halkının yaşadığı bu sorunun tek sorumlusu Karayolları Bölge Müdürlüğü’dür. Eğer bu şahız suçun kendisinde olduğunu kabul etmiyorsa bu ölümlerin sorumlularını açıklasın. Ödenek yok, para yok gibi söylemlerle kimsenin başını şişirmesin. Elazığ’ı komşu illeriyle bağlayan bütün yollara ödenek var da, Adıyaman’a mı ödenek yok? Bu ilin vatandaşları ölmek için iktidar partisine oy vermedi. Biz Adıyaman basını olarak bu sorunun her zaman takipçisi olacağız. Bunu haber yapan arkadaşımıza karşı açılan davanın de peşini bırakmayacağız. Hodri meydan! Basını susturmaya kim çalışırsa karşısındayız” diyerek sert tepki gösterdi.

DİĞER HABERLER
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

15-04-2018 - Cemiyet

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

12-12-2017 - Cemiyet