Başkan Sertel’den Valiliğe ve Belediyeye Ziyaret

Rahmetli yeğeni adına açılacak olan Kütüphane için Adıyaman gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve beraberindeki heyet Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı ve belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı makamında ziyaret etti.

Cemiyet - 30-05-2013 00:29

Başkan Sertel’den Valiliğe ve Belediyeye Ziyaret

Özgen Fırat Korkmaz kütüphanesinin açılışı için Adıyaman’da olduğunu belirten Atilla Sertel, yeğeninin isminin böylesi anlamlı bir durumda yaşatılmasının kendilerini duygulandırdığını belirtti.

Adıyaman’ın kendisi için çok önemli ve değer verdiği bir olduğunu belirten Sertel şunları söyledi: “Yeğenim Özgen Fırat Korkmaz’ın Adıyaman merkezde bulunan Hürriyeti İlköğretim Okulu’nun kütüphanesine isminin verilmesi ve açılışında bulunmak üzere Adıyaman’dayım. Adıyaman’da geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren yeğenimizin adının yaşatılacağı bu kütüphanede öğrencilerin çok sayıda kitapta yararlanmalarını ve okumayı çok sevmelerini, bütün kalbimle arzu ediyorum. En büyük eksiklik eğitimdir. Eğitim eksikliğini gidermek içinde var gücüyle çalışan yetkililere çok teşekkür ediyorum. Dileğim şudur ki, bu kütüphanenin dışında başka okullarda daha fazla kitapla öğrenciler buluşsun ve Adıyaman’ın gençleri okusun. Bu ülkenin yönetiminde söz ve karar sahibi olsunlar. Adıyaman’dan başbakan, bakanlar, milletvekilleri, Milli Eğitim Bakanları çıksın gönlüm bunları istiyor. En önemli eksiğin eğitim olduğu noktada biz gerekli çalışmaları sürdüreceğiz ve diğer okullara da kitap sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah bütün çocuklarımız yaz günlerini de boş geçirmezler, tatillerinde de kitap okurlar. Okur yazar bir topluma geçeriz. Adıyaman benim çok önem verdiğim bir ilimiz. Özgen, sınavlarda Türkiye’de ilk yüz arasına girecek kadar başarılı bir çocuktu ama ne yazık ki elim bir kaza sonucu vefat etti. Vefatı sonrası bizleri derinden üzdü. Ancak isminin bir okulun kütüphanesinde yaşatılması bizleri bir nebze olsun sevindirdi. Bizde yeğenimin isminin verileceği bu okulumuzu hiç bırakmadan, Özgen Fırat Korkmaz kütüphanesine ve sonrasındaki okullara gerekli kitap yardımlarımızı desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Adıyaman hakkında övgü ile bahseden Sertel, Adıyaman’ın tüm farklılığı ile Türkiye’ye örnek bir il olduğunu söyledi. Sertel: “Adıyaman çok farklı renklilikleri içinde barındıran, belli inanç ve kültür farklılıklarının olmasına rağmen çok güzel yaşam sürdürülen bir kent. Örnek olması gereken bir kent. Sayın Vali kısa süre önce Adıyaman’a gelmesine rağmen yapmış olduğu çalışmalara Adıyaman halkı tarafından takdirle karşılandığını öğrenmek beni mutlu etti. Adıyaman’a bir çivi çakanın ellerinden öperim. Adıyaman gerçekten hizmetler muhtaç bir il. İnşallah Adıyaman kısa sürede layık olduğu yerlere varır ve hizmetler açısından önemli bir noktaya ulaşır. Bu vesileyle rahmetli yeğenim adına açılacak olan kütüphaneye destek olan başta Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’a, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’a, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan’a, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci’ye, Hürriyet İlköğretim Okulu Müdürü Zeynel Kılavuz’a ve Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan’a ve basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel’in kendilerini ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş ise Özgen Fırat Kokmaz’ın vefatının kendilerini çok üzdüğünü isminin Adıyaman’da yaşatılmasının kendilerinin sevindirdiğini söyledi.

Vali Demirtaş şunları söyledi: “Adıyaman Türkiye’ye model bir kent. Türkiye’nin değişik yerlerinden insanların gelip Adıyaman’ı incelemeleri lazım. Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkez’i ile herkes kardeş içerisinde yaşıyor. Yani birin birinden ayırt etme imkanınız yok. Herkes kucaklaşmış, kardeş olmuş, akraba olmuş, kirve olmuş. Adıyaman Türkiye için büyük bir şans. Kesinlikle Türkiye’ye model olmalı.  Böyle güzel bir il olan Adıyaman’da Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı’nı ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Sayın başkanın yeğeni bizimde yeğenimiz sayılır ve tekrardan tüm aileye başsağlığı diliyorum. Adıyaman’da yeğenimizin isminin bir okulda yaşatılması bizim açımızdan sevindiricidir. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, kütüphanenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretlerinden ve davetlerinden dolayı misafirlere teşekkür eden Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, vefat eden biri için ardı sıra yapılacak en güzel hizmetlerin başında eğitime katkı dolayısıyla kütüphane olduğunu söyledi. 

Büyükaslan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kütüphane aracılığı ile oraya gelen gençlerimiz her kitap okudukça hem Özgen Fırat Korkmaz anılacak hem de o kitaplarla yetişen gençlerimiz de her hizmet ettiği vakit onun hayır ve hasenatı de ona gidecektir. Toplumumuz bir hastalığı olan kitap okumama hastalığını da çocuklarımıza kütüphaneler açarak kitap okuma alışkanlığı kazandırarak inşallah aşmış olacağız. Her birimiz bir köşesinden tutarsak inşallah en kısa zamanda toplumumuz kitap okuma alışkanlığını da elde eder diye düşünüyorum. Bu güzel ve isabetli kararı verip Adıyaman Hürriyet ilköğretim okulu bünyesinde oluşturulan Özgen Fırat Korkmaz kütüphanesi hayırlı olsun diyorum. İnşallah açılışa bende katılacağım.” Dedi.

Hürriyet İlköğretim Okulunda Özgen Fırat Korkmaz adına kurulan kütüphanenin bugün 14:00’de Adıyaman Protokolü ve Davetlilerin katılımıyla açılışı yapılacak.

 

DİĞER HABERLER
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

15-04-2018 - Cemiyet

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

12-12-2017 - Cemiyet