“Barış sürecine herkes destek vermeli”

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, barış sürecinin güzel yarınlar inşa edebileceğini, bu sürece destek verilmesini, toplum olarak “barış” için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

Pınarbaşı - 30-05-2013 06:40

“Barış sürecine herkes destek vermeli”

Günebakış gazetesini ziyaret eden Pınarbaşı’nın BDP’li Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, Gazete Sahibi Mustafa Yücekaya ve Genel Yayın Yönetmeni Naif Karabatak’la bir süre sohbet etti. Ziyarette gazetenin Çelikhan sorumlusu ve sitemiz Editörü Mustafa Aloğlu’da hazır bulundu.

Pınarbaşı Beldesinde yaptıklarını ve yapacakları hizmetleri anlatan Çalğan, beldeye taziye evi yapacaklarını söyledi.

Çalğan, barış sürecinin önemine değinerek, “Süreç başladığından beri ölen insanımız yok, ağlayan anamız yok. Bu sürecin devam etmesi halinde çok daha güzel bir ülkede, beraberce ve kardeşçe bir yaşama kavuşacağız. Bu sürece herkesin elinden gelen desteği vermesi gerekiyor. İnsanlar barış için bir şeyler yapmalı, kanın akması için çabalamanın bir anlamı yok” dedi.

Her şeyin eskiye dönmesinin hiç kimseye bir çıkar sağlamayacağını söyleyen Çalğan, “Artık insanların ölmeyeceği, farklılıklarından dolayı dışlanmayacağı güzel günlere doğru gitmek varken, eski günlere dönmeyi düşünmek hiç kimseye bir fayda sağlamaz. Sürecin sekteye uğraması, her şeyin çok daha kötü olması anlamına gelir. Bu süreç, sonuna kadar gitmeli, herkes elinden gelen desteği sunmalıdır” dedi.

Bütün siyasi partilere görev düştüğünü söyleyen Çalğan, “Bunu bir iki partinin sırtına yüklemek doğru değil. Barış, bu ülkeye, bu ülkenin insanına huzur getirecekse hiçbir partinin bundan kaçması beklenmemeli” dedi.

İnsanları ayrıştırmanın yanlışlığına da değinen Çalğan, “İnsanları Türk, Kürt veya başka şekilde, ayrıştırmak, dini veya mezhebi nedeniyle farklı gözle bakma yanlışlığından dönülmeli. Barış süreci, bu algıyı ortadan kaldırmaya dönüktür. Bu açıdan, ülkenin tam demokratikleşmesi adına atılan bu adım, olgunlaşarak sürmeli” dedi.

Türkiye’nin 30 yıldır çok şey kaybettiğini söyleyen Çalğan, “Bu kadar tecrübe sonucunda herkes geçmişten ders almalı, insanlarımızı kaybetmenin bu ülkeye ve insanımıza bir faydasının olmadığı anlaşılmalı. Ülkemiz barışın güzelliğiyle buluşmalı” dedi.

Çalğan, “Bu yıl düzenleyeceğimiz Zerban şenliklerinin barış coşkusu içinde kutlamak istiyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin Ağustos ayında yapılacak şenliğimizde aynı coşkuyu yaşamaya davet ediyoruz” dedi.

Güne Bakış Haber Merkezi

 

DİĞER HABERLER
Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

03-03-2024 - Pınarbaşı

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

16-02-2022 - Pınarbaşı