Atatürk İlkokulundan Temizlik Harekatı

Çelikhan Belediyesi ve Atatürk ilk okulu ilçede temizlik harekatı başlattı.

Eğitim - 07-05-2015 07:59

Atatürk İlkokulundan Temizlik Harekatı

Çevre sağlığı ve temizliği konusunda halkın dikkatini çekmek, ortak yaşam alanlarının temiz kullanılması yönünde farkındalık oluşturmak amacı taşıyan temizlik kampanyasına Ak Parti Grup Başkan vekili Ahmet Aydın, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Ak Parti ilçe başkanı Mahmut Avcı, Öğretmenler ve belediye personeli ile öğrenciler katıldı.

Kampanyanın mahiyetine özgü döviz ve pankartların taşındığı kortejde, protokol üyelerinin tamamı güzergâh boyunca yerdeki çöpleri toplayarak kapsamlı bir temizlik yaptı.

Ak Parti Grup başkan vekili Ahmet Aydın ise; “Öğrencilere bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ettiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın; “Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencileri bugün yaptıkları etkinlikle çevre duyarlığı ve çevre hassasiyetiyle hareket ediyorlar. Bu eğitim küçük yaşta verilmesi lazım ve bu manada da öğrencilerimiz adeta mıntıka temizliğine çıkmışlar. Bu çevrede hepimiz yaşıyoruz ve çevrenin, sokağımızın, mahallemizin ve kentimizin temiz olması açısından da çocuklarımız hepimize örnek oluyorlar. Bu vesileyle hepimizin yaşadığımız yeri, nefes aldığımız yeri temiz tutmamız lazım. Bu nedenle düzenlenen bu etkinliğe emeği geçenlere, okulumuza, müdürümüze ve Çelikhan belediyemize teşekkür ediyorum ve düzenlenen bu etkinliğe bütün hemşehrilerimizi davet ediyorum.” Dedi

Belediye Başkanı Mustafa Bulut yaptığı açıklamada şunları kaydetti.”

 “Bugün Çelikhan Belediyesi ve Atatürk İlkokulu ile  beraber ‘Temiz Çevrem’ kampanyası başlattık ve halkımızın da buna dikkatini çekebilmek için Çelikhan şehir merkezinde yüzlerce  öğrencimizle beraber bir kampanyanın açılışını yapmış olduk. Yollarımızı temizledik. Bu şekilde çöplerini yollara atanları da uyarmış olduk. İnşallah daha bilinçli bir toplumla daha temiz bir çevreye kavuşacağız. Kampanyaya destek veren  katılarak destek veren değerli grup başkan vekilimize, katılımcılara ve kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

 

Amaçlarının toplumsal farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Atatürk İlk okulu Müdürü Davut Akpınar Çelikhan’ın temiz olmasının ve çocukların geleceği için bunun önemli olduğunu belirterek, Biz önce bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz. Hepimiz birer gönüllü olarak şehrimizin temizliğine katkı sağlayacağız. Sizlerin de desteğiyle daha güzel bir çevre için, daha bilinçli bir Çelikhan için hep beraber adımlar atacağız.” dedi.

 

 

Bu etkinlik ile çevrenin önemini bir kere daha vurgulamak, çevremizin dede mirası olmadığını, gelecek nesillerin emaneti olduğunu anlatmak, çevreye karşı biraz daha duyarlı olmayı anlatma gayesi içerisindeyiz. Buradan herkesi kendi evinden, kapısının önünden, ailesinden, dükkânından başlayarak tam bir çevre sevgisi ve bilinci içerisinde doğaya ve çevreye sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!


DİĞER HABERLER
Çelikhan Cumhuriyet Ortaokulundan Tarihi başarı...

Çelikhan Cumhuriyet Ortaokulundan Tarihi başarı...

28-04-2024 - Eğitim

AK Parti Milletvekili Dr. İshak Şan’dan Öğretmenler Günü mesajı

AK Parti Milletvekili Dr. İshak Şan’dan Öğretmenler Günü mesajı

24-11-2023 - Eğitim