AK Parti Grup Başkanvekili Aydın’dan AGAD’a ziyaret

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın;“2013-2014 yılları Adıyaman’ın tamamen şantiye sahasına döndüğü yıllar olacak”

Cemiyet - 27-12-2012 17:56

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın’dan AGAD’a ziyaret

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl başkanı Halil İbrahim Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez ile il, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve birçok partili Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyetini ziyaret etti.

Bütçe görüşmelerinden sonra soluğu seçim bölgelerinde aldıklarını belirten Ak Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın bu süre zarfında gidebildikleri her yere gitmeye çalıştıklarını söyledi.

Gittikleri yerlerde çalışmaları yerinde görmek, hemşerileri ile hasret gidermek adına verimli geçtiğini belirten Aydın, ziyaret esnasında şunları söyledi: “Son 11 gün gece gündüz çok yoğun bir bütçe görüşmesi oldu. Bu AK Parti’nin 11. bütçesi. Nasıl ki bundan önceki 10 bütçe de insan merkezli olduysa bu 11. bütçe de insan merkezli hizmet merkezli bütçe oldu. Hayat standartlarını yükseltecek manada çok güzel bir bütçe planlandı ve bu bütçe meclisin onayıyla geçti. Meclis bütçe görüşmelerinden sonra bir haftalık bir tatile girdi. Biz de her zamanki gibi meclisin yoğunluğundan fırsat bulduğumuz anda soluğu seçim bölgemizde alıyoruz. İnşallah hafta sonuna kadar seçim bölgemiz Adıyaman’dayız. Hem il merkezimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde sabah erken çıkıp gece yarılarına kadar gidebildiğimiz her yere gideceğiz. Bütün kurumlarımızı, STK’larımızı, ziyaret etmeye çalıyoruz. Bu vesile ile Adıyaman’ın son durumunu değerlendirme fırsatı bulmuş olacağız. Yapılan işleri, yapılmayan yarım kalan işleri görme fırsatı buluyoruz. Proje ve önerileri alıyoruz. Bu arada belediye başkanlarımız, il, ilçe başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte bu ziyaretler gerçekten çok faydalı geçiyor. Adıyaman’ın değerlendirilmesi noktasında güzel öneriler de geliyor. Tarımında, sanayisinde, sağlığında, eğitiminde yapılabilecek işler var. İnşallah el birliğiyle bu memlekete sahip çıkarak, Adıyaman’ımızı iyi noktalara taşıyacağız.”

 

PARTİMİZİN İKTİDARIMIZ İLE BİRLİKTE ADIYAMAN’IN 30 YILINA HİTAP EDECEK SAĞLIK YATIRIMI SÖZ KONUSU

AK Parti iktidarı ile Adıyaman’da sağlık alanında Adıyaman’ın önümüzdeki 30 yılına hizmet edecek yatırımların yapıldığını belirten Aydın ayrıca dışarıya sevklerde de çok düzelmeler olduğunu ifade etti. Aydın: “Adıyaman’da bir akciğer ameliyatı yapılabiliyor artık. 10 sene Adıyaman’ının düşünün, bir damdan düşmede dahi Malatya, Kahramanmaraş’a, Gaziantep’e sevki gerekiyordu ve hastalarımız çoğu kez yollarda ölürdü. Hastalarımız zor zor hastaneye ulaşsa bile refakatçiler perişan oluyordu. Maddi ve manevi çok ciddi sıkıntılar ile karşılaşıyorduk. Ama bugün hamd olsun hem Üniversite hastanemizin faaliyete girmesi ile hem yeni hastanelerin bitirilmesi ile birlikte sevk oranında çok çok önemli bir düzelme olacak. Şu anda devam eden yatırımların bitmesi ile birlikte Adıyaman’ın 30 yılına hitap edecek bir sağlık yatırımı söz konusu. Yani çok önde gidiyoruz. Örneğin Adli tıp uzmanı çok ciddi bir ihtiyaçtı yoktu Adıyaman’da. Cenazelerimiz de Malatya Adli Tıp Kurumuna gitmek zorunda kalıyordu. Ama çok şükür ilgili bakanlarımızı ile görüşmelerimiz neticesinde 1 adli tıp uzmanının tahsisi Adıyaman’a yaptık. Artık adli tıp uzmanımız da burada olacak. İnsanlarımız zaten cenazelerinin olması dolayısıyla üzüntülü bir de cenazelerin git gelmesi ile üzülmeyecekler, uğraşmayacaklar. Ardında da otopsi servisinin kurulması için çalışmalar devam ediyor.

1.4 KATRİLYON ÇOK ÖNEMLİ SULAMA YATIRIMLARIMIZ VAR

Sulamada gelinen nokta ortada. Adıyaman’da çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Önümüzdeki dönemde planladığımız, projesini yapmaya başladığımız hatta inşaat aşamasına gelen birçok projemiz var. 1.4 katrilyon çok önemli sulama yatırımlarımız var. Bunlar hepsinin takipçisiyiz.

 

EĞER SEÇİM BÖLGEMİZDE RAHAT RAHAT DOLAŞABİLİYORSAK ALNIMIZ AÇIK DEMEKTİR

Yeni yollar açacağız. Adıyaman’dan Şanlıurfa’ya duble yol yatırım programına alındı. Kahta’dan Nissipi Köprüsüne giden yol, Araban’da kalan eksik olan kısım yatırım programına alındı. Bunların peyder pey takibini yapıyoruz. Eğitim ile ilgili çalışımlarımız devam ediyor. Eğitim kampusları çalışmalarımız ve yeni okulların yapılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Sayın milletvekillerimiz ile birlikte sayın bakanımıza taleplerimiz oldu. Bütün bunları takip ediyoruz. Türkiye genelinde güzel işler oluyor. Bu güzellikler Adıyaman özeline de yansıyor. Bütün bu takip ettiğimiz işler zannediyorum 2-3 sene içerisinde bitme aşamasına gelecektir. 2013-2014 yılları Adıyaman’ın tamamen şantiye sahasına döndüğü yıllar olacak. Tabi Adıyaman halkı bunun fazlasını hak ediyor. Bu bir lütuf değil yapmamız gereke bir şey. Çok şükür de bu güne kadar alnımız açık bir şekilde yaptık. 11. yılımızdayız. Eğer rahat rahat dolaşabiliyorsak alnımız açık demektir. Yaptığımız güzel işler var ve daha fazla vatandaş da her seçimde oy vererek destek veriyorsa bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Biz de vatandaşımıza layık olma adına gece gündüz demeden arkadaşlarımız ile birlikte gayretlerimizi sergiliyoruz. Kurumu, STK’sı, Basını, Medya, tüm atanmış ve seçilmişleri ile bu memleketin sorunlarını çözümü için tek payda altında çalışmalar yapmalıyız.” Dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıyaman Faal Gazetecileri cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ise hizmet noktasında özellikle sağlık alanında yapılanların diğer alanlarda gelişim gösterilmesini söyledi.

Başkan Aslan şunları söyledi: “AK Parti Grup Başkanvekili  ve Adıyaman Milletvekili Sayın Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkan Necip Büyükaslan, il, ilçe parti teşkilatı yönetim kurulunun cemiyetimizi ziyaretlerinden dolay kendilerine teşekkür ediyoruz. Adıyaman’ın son yıllarda özellikle sağlık alanındaki gelişimlerinin diğer alanlarda da gelişim göstermesi, sorun ve sıkıntıların giderilmesini istiyoruz. Son dört seçimde iktidar partisine verilen oylarının sürekli artması bu anlamda Adıyaman’ın ilk onda yer alması, yapılan yatırımların kamuoyu nezdinde, basın nezdinde, halk nezdinde normal derece olduğunu biliyoruz ancak özellikle 5084 sayılı teşvik yasasında yılsonu itibari ile bitmesinden dolayı yaşanacak sıkıntıların, Adıyaman’daki Organize Sanayi Bölgesinin %80’ninin fason olarak çalışması, çalışan işçilerin de bu fasondan dolayı yaşayacağı sigorta sıkıntılarının olması ve bunların tedbirlerinin alınması yeni çıkacak teşvik yasasında da bununla ilgili sayın Grup Başkanvekilimizin bundan sonraki süreçte çalışmalarını daha da hızlandırılmasını bekliyoruz.

Bunun yanında Adıyaman’ın sorun ve sıkıntılarının giderilmesi açısından bize basın olarak düşecek her türlü konuda yanlarında olduğumuzu bundan sonraki süreçte de yanlarında olacağımızı ifade ederken, özellikle Adıyaman’ın son iki aydır içinde olduğu Adıyamanspor konusunda, sayın Grup Başkanvekilimiz ve Belediye Başkanımızdan Adıyamanspor’un borç batağından çıkması için verecekleri destekleri basın önünde kamuoyu önünde kendilerinden bekliyoruz. Adıyamanspor’un bu süreçte ileriye yönelik daha da büyük sıkıntılar yaşamaması için BAL ligine düşmemesi için bu konudaki çalışmaları ve vermiş oldukları destekleri bundan sonraki destekleri de açık bir şekilde vereceklerini ifade etmişlerdi ancak biz bunun daha da hızlandırılmasını, sürecin gecikmemesi manasında çalışmalarını bekliyoruz. Adıyamanspor demememizin sebebi Adıyamanspor’un yönetim boşluğun geçici sürecin bizde olmasından dolayı biz bunu sayın Grup Başkanvekilimiz ve Belediye Başkanımızı bir arada görmüşken söyleme gereği duyduk. Bundan sonraki çalışlarında başarılar diliyor basın olarak bize ne düşüyorsa her zaman yanlarında olacağımızı bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edeceğini ifade etmek istiyorum.” Dedi.

 

DİĞER HABERLER
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

15-04-2018 - Cemiyet

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

12-12-2017 - Cemiyet