Agad’tan Basın Bayramı Etkinliği

AGAD Başkanı İbrahim Aslan:“Türkiye’de de dünyada da basında sansürün olmadığı basının tehdit edilmediği bir ortam istiyoruz”

Cemiyet - 26-07-2013 10:47

Agad’tan Basın Bayramı Etkinliği

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş

“Gazeteciler olarak bize ışık tutun, bize rehber olun, biz de güzel şeyler yapalım”

 

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Mercan Parkta bir etkinlik düzenledi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın da katıldığı etkinlikte gazeteciler kendi aralarında eğlendi. Mercan Park Köy Hizmetleri tesislerinde düzenlenen etkinlikte bir açıklama yapan Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyet Başkanı (AGAD) İbrahim  Aslan: “Türkiye’de ve Dünya’da sansürün kaldırılışından dolayı mutluyuz. Ancak son zamanlarda dünyada ve Türkiye’de basına sansürün tam olarak kaldırılmadığını, sansürün devam ettiğini, bazı noktalarda dayatmaların, aba altında sopa göstererek basını himayesi altına almak isteyenlerin olduğu bir sürece gidildiği görülmektedir. Biz Türkiye’de de dünyada da basında sansürün olmadığı basının tehdit edilmediği bir ortam istiyoruz. Basında çalışanların haklarının daha iyi bir şekilde verilmesini, özellikle ülkemizde sarı basın kartlı basın çalışanlarının geçmişte olan haklarının son süreçte kısıtlandığını ve bunun geri verilmesini istiyoruz. Bu gece de bizleri yalnız bırakmayan sayın valimiz Mahmut Demirtaş ve tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. ”

Gecede bir konuşma yapan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise tüm basın mensupların basın bayramını tebrik ederek şunları söyledi: “Ramazan ayının bu güzel gününde beni de davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Siz basın mensubu arkadaşlarım ile bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hem dünyada hem de Türkiye’de 105 yıl önce bir yasak vardı ve bu yasak kalktı. Bu vesile ile gazeteciler kendi düşüncelerini, fikirlerini çok özgür bir şekilde ve ortamda ifade edebiliyorlar. Bu durum hem biz idareciler açısından hem de gazetecileri için çok önemli bir durumdur. Biz idarecileri yanlış yapabiliriz. Bunda bir kasıt yoksa sorun değil ama kasıt da var ise bu noktada gazeteciler yazacak, biz idareciler olarak da yanlışımızı düzelteceğiz. Hiç gocunmayız, üzülmeyiz. Bundan dolayı gazetecilere lütfen yazın demek istiyorum. Gazeteciler olarak bize ışık tutun, bize rehber olun, biz de güzel şeyler yapalım. Çünkü Adıyaman her şeyin en güzeline layıktır. ”

 

Yapılan konuşmaların ardından gazeteciler, Grup Ravza tarafından seslendirilen ilahi dinletisi ile geceyi kutladılar. 

DİĞER HABERLER
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

15-04-2018 - Cemiyet

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

12-12-2017 - Cemiyet