AGAD’dan ‘basın yasağı’na sert tepki

AGAD Başkanı İbrahim Aslan yaptığı yazılı açıklamada, basın mensuplarının Emniyet binalarına giriş yasağına tepki gösterdi.

Cemiyet - 31-12-2013 19:00

AGAD’dan ‘basın yasağı’na sert tepki

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, basın mensuplarının Emniyet binalarına giriş yasağına tepki gösterdi.

Emniyet binalarına gazeteci girişi yasağının keyfi olduğunu söyleyen AGAD Başkanı Aslan, kararın gazetecilerin işlerini zorlaştırdığını belirterek uygulamaya tepki gösterdi. Emniyet Genel Müdürlüğü emniyet müdürlüklerinin bünyesinde bulunan basın odalarının resmi bir yazıyla duyurulup kapatıldığını ve habercilere giriş yasağı konulduğunu belirten Aslan, emniyetteki basın odalarının daha önce en kritik dönemlerde bile kapatılmadığını belirterek, yolsuzluk operasyonu ile bu uygulamanın bir ilk olduğunu söyledi.

 

Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkını engelleyen vahim kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Aslan, “Bu uygulama basın özgürlüğüne müdahaledir. Sansürün uygulanmasıdır. Vatandaşın güvenliğini sağlamakla yükümlü bir kurum olan emniyetin bu anayasal hakkı görmezden gelmesi düşündürücüdür. Bu idari karar bir an önce iptal edilerek, bu yanlıştan dönülmelidir” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

15-04-2018 - Cemiyet

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

12-12-2017 - Cemiyet