AGAD 3. Kuruluş Yıl Dönümünü düzenleyeceği panel ile kutlayacak

Üçüncü kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri başkan İbrahim Aslan başkalığında toplanarak yapılacak etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cemiyet - 26-03-2013 22:35

AGAD 3. Kuruluş Yıl Dönümünü düzenleyeceği panel ile kutlayacak

Üçüncü kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Adıyama Faal Gazetecileri cemiyeti başkanı İbrahim Aslan; “Cemiyet olarak kurulduğumuz günden bu güne imkanlarımız ölçüsünde çeşitli etkinlikler yaptık. Bu yılda cemiyetimizin üçüncü kuruluş yılını hep birlikte kutlayacağız. Bu çerçevede 28 mart 2013 Perşembe günü bir panel düzenleyeceğiz. Bu panelde Türkiye Gazeteciler Federasyonu genel başkanı Atilla Sertel ve Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Ümit Zileli gibi iki değerli ismi ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Düzenleyeceğimiz panele tüm vatandaşlarımız davetlidir. Cemiyetimizin ilk panelinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve Basın İlan Kurulu Müdürü Mehmet Atalay aramızda olmuşlardı. Geçen yıl ki panelistlerimiz yine Genel Başkanımız Atilla Sertel, Anadolu Spor Yazarları Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan, Gazeteci İbrahim Irmak, Dünya Gazetesi Köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım’dı. Yerel basının sorunlarının gündeme geleceği, gazetecilerin daha iyi bir şekilde hakların savunulacağı panellerin toplantıların düzenlenme aşamasının başlangıcını yaptık. 3’üncü panelimizde 28 Mart Perşembe günü belediye konferans salonunda Atilla Sertel ve Ümit Zileli’nin katılımıyla gerçekleşecek. Bu panele, tüm basın yayın organlarını, STK başkanlarını, siyasilerimizi davetlidir.” Dedi. 

Cemiyet olarak kuruldukları günden bu yana tüm siyasilere, STK’lara ve kamuoyuna eşit mesafede, tarafsız bir bakış açısıyla hareket ettiklerini ifade eden başkan Aslan; “Cemiyet olarak 3 yıl gibi kısa sürede elde etmiş olduğumuz başarı ve herkese eşit mesafedeki tutumumuz aynı şekilde devam edecektir. Cemiyetimizin gayesi üyelerimizin hak ve hukuku savunmaktır.  Cemiyetler kendine bağlı kurumların ve üyelerin yanında durmak zorundadır. Şahsi çıkarlara endeksli işleyişlerin olduğu bir yerde olmadık ve olmayacağız.” Dedi.

Cemiyet olarak sadece bir kuruluştan ibaret olmayıp sadece bir tabela cemiyeti konumunda durmayıp farklı projelere imza atma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak Cemiyetimize üye yerel basının yayınlarının satılacağı bir büfe çalışmamız oldu.

Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde ilimiz işadamlarından Mustafa Sucu’ya ait olan alana büfemizi yerleştirdik.

Panelimiz sonrası gazete satış bürosunun açılışını konuklarımız ve davetlilerimizin katılımı ile hep birlikte hizmete açacağız. Güneydoğu Anadolu bölgesinde belki de ilk olarak böyle bir satış bürosunun hizmete girmesinde bizlere büyük destek olan sayın Belediye Başkanımız Necip Büyükaslan’a, yer tahsisinde yardımcı olan işadamı Mustafa Sucu’ya  Yerel basına her tülü desteği veren sayın valimiz Mahmut Demirtaş’a, siyasilerimize ve STK’lara teşekkür ediyor, düzenleyeceğimiz panelimize tüm Adıyamanlıları bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyetinin 3. kuruluşu yıldönümü münasebetiyle düzenleyeceği ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ile Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Ümit Zileli’nin panelist olarak katılacağı “Basın ve Demokrasi” konulu panelin 28 Mart 2013 Perşembe günü Adıyaman Belediyesi Konferans salonunda saat 14.00’te yapılacağı belirtildi.

 

DİĞER HABERLER
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

15-04-2018 - Cemiyet

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

12-12-2017 - Cemiyet